Viipurin ravintolat ja paikallinen keittiö

Viipurin keskustasta löytyy perinteisiä venäläisen ruoan ravintoloita sekä suomalaisille matkailijoille tuttuja eurooppalaisen keittiön ravintoloita. Viipurissa ei kuitenkaan löydy paikallisia ruoka-annoksia ja Viipurin rinkeli on ainut paikallinen ruoka-tuote. Paikallista rinkeliä voi maistaa useassa viipurilaisessa kahvilassa kahvin tai teen kera.

Monet matkailijat suosivat antiikkiin tyyliin sisustettuja ravintoloita Viipurissa ja monet niistä löytyvät kaupungin keskustasta. Ruokalistalta löytyvät perinteiset venäläiset ja eurooppalaiset herkut. Nämä ravintolat eivät ole kuitenkaan edullisimpia ruokapaikkoja, ja yhden henkilön ruokailu tulee kustantamaan täällä noin 1500 ruplaa (noin 25 euroa).

Viipurista löytyy myös pikaruokapaikkoja mm. rautatieaseman läheisyydessä sijaitseva Herburger – ravintola, josta saa herkullisia hampurilais-aterioita alkaen 150 ruplaa (3 euroa). Kaupungissa voi myös ruokailla perinteisissä venäläisissä ruokaloissa, jossa tarjotaan keittoja, salaatteja, pääruokia ja herkullisia jälkiruokia. Ruokaloiden lasku per henkilö on noin 5 euroa sisältäen koko menun.
Kaupungin keskihintaisissa kahviloissa ja ravintoloissa on usein tarjolla kalakeittoja, lihapatoja, borssia ja sienikeittoja. Keskihinta per ruokailija on noin 10 euroa sisältäen juomat.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here