Viipurin nähtävyydet

Viipuri on eurooppalaisin kaupunki Venäjän länsipuolella. Ruotsalaisten perustama kaupunki on kuitenkin monia kertoja Viipurin linnavaihtanut omistajaa ja siitä syystä kaupungin arkkitehtuurissa näkyy niin monia piirteitä. Viipurin yksi komeimmista rakennuksista on entinen kaupungintalo, joka nykyään toimii asuintalona. Pyhän Hyacinthuksen kirkko on rakennettu goottiseen tyyliin ja Kauppiaan talo, jonka yhteydessä nykyään toimii museo.

Kaupungin suosituin ja kuuluisin nähtävyys on Viipurin linna, josta yli 700 vuotta sitten syntyi Viipurin kaupunki. Siitä nykypäivään saakka meitä muistuttaa vanha ruotsalaisten rakentama linna ja korkeat linnan muurit. Viipurin linna on ajan mittaan toiminut myös kasarmina ja kaupungintalona. Nykyään täällä sijaitsee linnan museo. Aikoinaan linnassa on myös pidetty vankeja, josta nykyään kertoo ”Ruotsalaisen vankila” – näyttely. Näyttelysaleista löytyy myös Suomen ja Venäjän ajoista kertova historiakatselmus ja yksi sali kertoo Karjalan kannaksen luonnosta.

Linnan korkein rakennus on linnan torni, joka aikoinaan oli toiminut linnanherran asuinpaikkana. Torni on nimitetty sotilaiden pyhimyksen mukaan – Pyhä Olavi. Tornin huipulla sijaitsee näköalatasanne, josta avautuvat upeat näkymät kaupungille ja Suomenlahdelle. Näköalatasanne sijaitsee 70 metrin korkeudessa.

Pantsarlahden bastioni on myös kuuluisa rakennus Viipurissa. Se oli osa Sarvilinnoitusta, joka puolusti kaupunkia Suomenlahden suunnalta tulevalta uhalta. Nykyään bastionin raunioiden paikalla sijaitsee Pietarin Talvipalatsin eli Eremitaasin museon tytärmuseo, joka on avattu vuonna 2010.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here