Venäläiset blinit – perinteinen resepti

Venäläiset blinit (ven. Оладьи) on juoksevasta taikinasta valmistetut letut. Taikinaan lisätään maitoa tai vettä, kananmunaa ja jauhoja. Bliinit ovat suosittu herkku Venäjän lisäksi Valko-Venäjällä ja Ukrainassa. Perinteisen venäläisen blinitaikinan joukkoon voi lisätä myös hedelmiä, kuten omenan palasia tai rusinoita. Suosittua on myöskin nauttia bliinit smetanan ja mädin kera.

Ainekset

kananmunaa – 3kpl
suolaa – 1tl
maitoa – 2 lasia
tuorehiivaa – 20g
vehnäjauhoja – 4 lasia
rypsiöljyä – 1rkl
sokeria – 1rkl

Venäläisten blinien valmistusohje

Siivilöi jauhot. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää jauhot ja sekoita hyvin, laita taikina lämpimään paikkaan 2 tunniksi, kunnes taikina kohoaa.

Sekoita kananmunat, suola, sokeri ja öljy keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon. Laita taikina uudelleen kohoamaan noin tunniksi.

Älä sekoita taikinaa ennen paistamista. Levitä 1rkl taikinaa paistinpannulle ja paista molemmin puolin miedolla lämmöllä. Lisää tarvittaessa öljyä paistinpannulle.

Tarjoile paistetut bliinit lämpiminä smetanan, mädin ja tuoresipulin kera.

Perinteiset venäläiset blinit voi tarjota myös makeina hedelmien ja kerman kera.

Makeat venäläiset blinit
Makeat blinit

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here