7 C
Saint Petersburg, RU
maanantai, lokakuu 22, 2018

Venäläinen ruoka ja reseptit


Venäläisen keittiön historia ulottuu aina vuoteen 1700, jolloin tsaari hankki palvelukseensa Euroopasta ranskalaisia kokkeja. . Myös ortodoksinen kirkko oli vahvasti vaikuttamassa keittiön linjaan. Alunperin ruoat valmistettiin venäläisessä puilla lämmitettävässä uunissa. Uunia lämmitettiin kerran päivässä, jolloin yhdellä lämmityskerralla voitiin valmistaa niin keitot, kuin leivonnaiset.

Perinteiseen venäläiseen keittiöön kuuluu keittoja, kalaruokia ja leivonnaisia. Ruoanlaitossa käytetään myös paljon sieniä ja kasviksia. Venäläisen keittiön kuuluisimpia raaka-aineita ovat kaviaari, smetana, tattari, ruisjauhot ja happamat suolakurkut. Kuuluisimpia venäläisiä ruokia ovat borssikeitto, blinit, pelmenit, seljanka ja stroganoff.

Perinteisesti venäläiseen keittiöön kuuluu myös itsetehdyt vihannessäilykkeet esim. hapatetut kurkut, tomaatit, kaalit ym. Monet säilykkeet valmistetaan maitohappokäymisellä, mutta myös etikkaakin käytetään usein.

Tyypillisesti venäläisten arkiruoka alkaa keitosta ja päättyy teehen. 

Venäläiset suosituimmat keitot ovat: kaalikeitto (ven. щи), borssi (ven. борщ), kalakeitto Uha (ven. Уха), seljanka (ven. солянка). Keitot yleensä syödään ennen pääruokaa. Pääruokia ovat pataruoat, paistetut liha- (mm. possu, nauta ja lammas) ja kalaruoat. Ruoan jälkeen yleensä nautitaan teetä piirakoiden kera. Maitotaloustuotteet ovat myös suosittuja ja esim. smetanaa käytetään paljon ruoanlaitossa.

Puurot

Venäjällä syödään tyypillisesti paljon puuroa. Puuroa syödään niin aamupalaksi, että myös lounaaksi tai päivälliseksi. Tyypillisiä venäläisiä puuroja ovat tattari-, hirssi-, maissi- ja kaurapuuro.

Venäläiset letut

Perinteisesti Venäjällä syödään makeita lettuja eli ohukaisia eli blineja. Lettuja tarjotaan yleensä hillon kanssa ja niiden kanssa nautitaan tee. Nykyään monissa ruokapaikoissa voi tilata myös suolaisia, täytettyjä blinejä. Täytteet ovat yleensä liha- tai sienipohjaisia.

RAVINTOLAT

Ravintola Sadko

Ravintola Sadko sisustettu moderniin venäläiseen tyyliin ja ravintolan listalta löytyy perinteisiä venäläisiä herkkuja. Ravintola Sadko sijaitsee Mariinski teatteria vastapäätä, joten suosittelemme tätä ravintolaa teatteri...

Pietarin parhaat ravintolat listattiin

Parhaita ravintoloita, baareja ja kahviloita nimettiin Top 100 Restaurants Awards -seremoniaan. Palkintoseremonia ajoitettiin kolmannen Pietarin ravintola-festivaalin loppuun. Top 100 St. Petersburg Restaurants tilaisuus pidettiin 6. joulukuuta...

Venäläiset reseptit

Chakhokhbili – kanaa georgialaisittain

Chakhokhbili - kanaa georgialaisittain Chakhokhbili on suosittu Georgiassa nautittava annos, joka valmistetaan perinteisesti kanasta. Saman ruokalajin voi valmistaa myös naudan- tai lampaanlihasta. Raaka-aineet: - 1,5kg broileria (kokonainen tai...

Venäläiset blinit – perinteinen venäläinen resepti

Perinteiset venäläiset blinit
Venäläiset blinit - perinteinen resepti Venäläiset blinit (ven. Оладьи) on juoksevasta taikinasta valmistetut letut. Taikinaan lisätään maitoa tai vettä, kananmunaa ja jauhoja. Bliinit ovat suosittu...

Hapankaalikeitto – perinteinen resepti

Hapankaalikeitto resepti
Venäläinen hapankaalikeitto: Ainekset: luullista naudanliha – 500g hapankaali – 0,5kg peruna – 4 porkkana – 2 sipuli – 2 juuriselleri - 50g valkosipuli - 3 kynttä persilja - oman maun mukaan tilli - oman...

Venäläinen pilahvi

Venäläinen pilahvi Pilahvi eli "plov" on Aasiasta Venäjälle tullut ruoka. Pilahvin valmistuksessa käytetään yleensä possua, lammasta tai näiden sekoitusta. Yleensä pilahvia valmistetaan iso kattilallinen, jolloin sitä riittää koko perheelle...

Venäläinen borssi – perinteinen resepti

Venäläinen borssikeitto
Raaka-aineet Liemeen: 3,5 l vettä 2 punajuurta 1,5 kiloa naudan keittolihaa 1 porkkana 1 sipuli 1 juuripersiljan juurta 5-7 kokonaista musta- ja maustepippuria 3 laakerinlehtiä suolaa Keittoon: 300 g kaalia 5 perunaa 2 porkkanaa 1 sipuli 3 tomaattia 3 rkl omenaviinietikkaa sokeri oliiviöljy suola mustapippuria Tarjoiluun: 1...