Venäläinen pilahvi

Pilahvi eli ”plov” on Aasiasta Venäjälle tullut ruoka. Pilahvin valmistuksessa käytetään yleensä possua, lammasta tai näiden sekoitusta. Yleensä pilahvia valmistetaan iso kattilallinen, jolloin sitä riittää koko perheelle moneksi päiväksi. Pilahvin valmistukseen kannattaa käyttää valurautapataa tai paksupohjaista isoa kattilaa.

Ainekset
400 g sianlihaa (palapaistia)
400 g lampaanlihaa
3 isoa sipulia
4 porkkanaa
1 valkosipuli
suolaa
700 g pitkäjyväistä riisiä
1 rkl kuminaa
1 tl timjamia
2 rkl korianteria
1 iso punainen chili
mustapippuria
sahramia + yrttisekoitus
1,5 dl rusinoita
pieni nippu tilliä

Pilko sipulit puolirenkaiksi ja ruskista ne öljyssä. Kun sipulit ovat ruskistuneet lisää kattilaan lihat. Ruskista lihat ja lisää joukkoon suikaloidut porkkanat. Paista kunnes porkkanat ovat pehmeät. Lisää mausteet ja rusinat. Pienennä lämpöä ja lisää lihojen päälle raakaa riisiä, niin että lihat peittyvät. Lisää valkosipuli keskelle riisiä ja kaada vettä, niin että riisit peittyvät kokonaan. Laita kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes riisi on kypsää.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here