Raaka-aineet

Liemeen:
3,5 l vettä
2 punajuurta
1,5 kiloa naudan keittolihaa
1 porkkana
1 sipuli
1 juuripersiljan juurta
5-7 kokonaista musta- ja maustepippuria
3 laakerinlehtiä
suolaa

Keittoon:
300 g kaalia
5 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
3 tomaattia
3 rkl omenaviinietikkaa
sokeri
oliiviöljy
suola
mustapippuria

Tarjoiluun:
1 tillinippu
smetanaa

VENÄLÄISEN BORSSIN VALMISTUSOHJEET

1. Liemen valmistus
Lisää vesi (3,5l) sekä naudanlihaa kattilaan ja kiehauta. Kun vesi kiehuu, pienennä levy matalalle lämmölle ja kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Kuori vihannekset ja lisää ne lihan joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä 2,5 tuntia ja kuori vaahto välillä pois. 15 minuuttia ennen valmistumista lisää laakerinlehdet

2. Keiton valmistus
Kuori vihannekset ja raasta ne tai pilko suikaleiksi. Lämmitä öljy kasarissa ja paista punajuuret 3 minuuttia keskilämmöllä. Lisää lientä niin, että punajuuret peittyvät. Lisää etikkaa, sulje kansi ja anna hautua 15 min.

Poista tomaattien kuoret laittamalla tomaatit kuumaan veteen noin 2 min. ajaksi, jonka jälkeen siirrä ne jääkylmään veteen. Kuori tomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Pilko sipuli kuutioiksi ja porkkana suikaleiksi. Kuullota sipulit öljyssä paistinpannulla kullankeltaisiksi noin 5-7 min. Lisää joukkoon porkkanat ja jatka paistamista 5 min., jonka jälkeen lisää tomaatit ja paista 10 minuuttia.

Ota kypsä liha liemestä ja pilko se kuutioiksi. Suodata liemi puhtaaseen kattilaan ja kuumenna liemi.

Kuutioi perunat ja leikkaa kaali suikaleiksi. Lisää kaali kiehuvaan liemeen ja keitä 5 min., jonka jälkeen lisää perunat ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää paistettu sipuli, porkkana ja tomaatti ja keitä 5 min. Lisää punajuuret, kiehauta, jonka jälkeen hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 10-15 min. Lisää mausteet ja liha.

3. Tarjoile
Tarjoile kuuma borssikeitto tillin ja smetanan kera.

JAA
Edellinen artikkeliBussimatkat Pietariin
Seuraava artikkeliObedBufet

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here