Venäjän vuosiviisumi (monikertaviisumi)

Venäjän vuosiviisumi eli monikertaviisumi on Venäjän valtion myöntämä virallinen maahantulolupa. Viisumin voimassaoloaika on yhdestä viiteen vuotta. Voimassaolon aikana Venäjällä voi käydä rajattomasti, kunhan ei ylitetä oleskeluaikaa.

Suomalaiset matkailijat tarvitsevat aina viisumin matkustettaessa Venäjälle ja Pietariin. Viisumiin liittyy oleskelurajoitus ja vuoden aikana maassa voi oleskella maksimissaan 180 päivää. Venäjän vuosiviisumi voi olla ns. turisti tai liike eli business tarkoitukseen myönnetty.

Näin hankit Venäjän vuosiviisumin

Venäjän vuosiviisumin voi hankkia joko itse Venäjän viisumikeskukselta tai suomalaisen matkanjärjestäjän kautta. Edullisin tapa on hankkia viisumin itse, mutta tarvittavan virallisen puollon saaminen onitse hankalaa. Helpointa on kuitenkin kääntyä matkatoimiston puoleen, joka hoitaa hakemuksen puolestasi. Venäjän vuosiviisumi edellyttää virallista puoltoa, jonka myöntäjänä toimii Venäjällä toimiva yritys. Suomalaiset matkatoimistot hoitavat puollon hankkimisen asiakkaan puolesta.

Venäjän vuosiviisumi – hintataso

Vuosiviisumi yhdeksi vuodeksi maksaa noin 120 eurosta 200 euroon. Eroja hintaan tuo toimitusaika, koska pikakäsittely tuo lisähintaa. Toimitusaika on nopeimmillaan 1,5 viikkoa, kun hitaimillaan 1,5 kuukautta.  Vertailemalla matkatoimistoja keskenään voit myöskin säästää rahaa. Katso täältä ajankohtainen matkatoimistojen hintavertailu.

Venäjän monikertaviisumi

Muista Tämä, kun haet Venäjän vuosiviisumia

Hae viisumia hyvissä ajoin ennen matkaa, koska ruuhkat ja juhlapyhät viisumikeskuksessa voivat viivästyttää hakua sekä myöntämistä.

Monikertaviisumin ehtona on yleensä aiemmat käynnit Venäjällä, eli jos et ole aiemmin käynyt Venäjällä et välttämättä tule saamaan vuosiviisumia. Tällöin ensimmäinen matka kertaviisumilla, nopeuttaa hakua.

Lista matkatoimistoista, joista saat Venäjän vuosiviisumin

Viisumivapaat matkat Pietariin

Pietarissa voi käydä myös viisumivapaasti St.Peterline – Moby:n risteilyllä Helsingistä Pietariin. Yön yli kestävä risteily on oiva tapa tutustua Venäjän toiseksi suurimpaan kaupunkiin – Pietariin. Viisumivapaus on voimassa maksimissaan 72 tuntia, eli voit olla max. 3 vuorokautta Pietarissa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here