Näin hankit Venäjän viisumi itse

17739
Venäjän viisumi itse
Venäjän viisumi itse

Venäjän viisumi voidaan hakea myös itse

Venäjälle matkustettaessa suomalaisilta matkailijoilta vaaditaan aina viisumi. Viisumin voi hakea helposti suomalaiselta matkatoimistolta tai itse Venäjän viisumikeskuksen kautta. Näiden vaihtoehtojen erot ovat hinnoissa sekä viisumin toimitustavoissa.

Mikäli viisumi haetaan suomalaisen matkatoimiston kautta, sen voi hakea joko käymällä matkatoimistossa paikan päällä, jossa virkailijat täyttävät lomakkeen ja ottavat jopa passikuvan. Toinen vaihtoehto on  toimia internetin välityksellä ja postittaa tarvittavat asiakirjat matkatoimistoon. Molemmissa tapauksissa passi viisumin kanssa, voidaan postittaa matkailijalle suoraan kotiin.

Venäjän viisumikeskus vaatii aina käynnin paikan päällä passin ja tarvittavien liitteiden toimittamista varten. Viisumikeskukset sijaisevat Lappeenrannassa, Helsingissä, Turussa ja Maarianhaminassa. Edullisin vaihtoehto saada viisumi Venäjälle on hakea sitä itse viisumikeskuksen kautta. Täältä löydät ohjeet miten haet Venäjän viisumi itse.

Toimi näin mikäli haet Venäjän viisumia viisumikeskuksen kautta:

Kertaviisumi (turismi)

Kerta- ja kaksikertaviisumin voi saada kuka tahansa Venäjälle matkustava matkailija, jonka vierailun tarkoituksena Venäjällä on turismi.

  • Mene osoitteeseen www.vfsglobal.com/russia/finland/ 
  • Tavallisen turismimatkan tarkoituksessa valitse Turismi-viisumi ja täytä viisumihakemuslomake
  • Toimita henkilökohtaisesti Venäjän viisumikeskukseen sivuston kautta tulostettu ja allekirjoitettu lomake, passi (joka on voimassa 6kk viisumin päättymisen jälkeen), matkavakuutustodistus, passikuva sekä matkavahvistus.
  • Huomio, että matkavakuutustodistuksesta pitää ilmetä että se on voimassa ja kattaa kaikki kulutVenäjällä sekä voimassaoloaika, joka kattaa koko matka-ajan Venäjällä.
  • Matkavahvistuksena käy hotellin vahvistama ja allekirjoittama matkavahvistus.

Tarkemmat liitteet Venäjän Turismi-viisumia varten löydät täältä: linkki

Monikertaviisumi (liike- ym. matkat)

Monikertaviisumia haettaessa Venäjän matkaa varten vaaditaan syyksi joko liikematkat, kulttuurisuhteet ja muut Venäjällä pidempää oleskelua vaativa syy. Tätä viisumityyppiä haettaessa tarvitaan puolto Venäjältä.  Monikertaviisumia voi hakea vain, kun on käynyt Venäjällä aikaisemmin kerta- tai kaksikertaviisumilla edellisen vuoden sisällä. Monikertaviisumit ovat voimassa yhdestä vuodesta kolmeen vuotta. Ensimmäinen monikertaviisumi myönnetään aluksi vain vuodeksi, jonka jälkeen voi hakea pidempää viisumia ehtona on että viisumia käytetty ja passista löytyy leimoja.

  • Mene osoitteeseen www.vfsglobal.com/russia/finland/ 
  • Tavallisen turismimatkan tarkoituksessa valitse Turismi-viisumi ja täytä viisuminanomuslomake
  • Toimita itse Venäjän viisumikeskukseen sivuston kautta tulostettu lomake, passi (joka on voimassa 6kk viisumin päättymisen jälkeen), matkavakuutustodistus, passikuva sekä Venäjän vastaanottavan yrityksen kutsukirje.
  • Huomio, että matkavakuutustodistuksesta pitää ilmetä, että se on voimassa ja kattaa kaikki kulut Venäjällä sekä matkavakuutustodistuksen voimassaoloaika, joka kattaa koko matka-ajan Venäjällä.
  • Viisumikeskus on erityisen tarkka siitä, että passivalokuva on tuore ja passi on hyväkuntoinen.

Tarkemmat liitteet ja ohjeet Venäjän liikemakta-viisumia varten löydät täältä: linkki

Venäjän viisumi
Venäjän viisumi malli

Viisumien hinnat

Venäjän viisumeiden hinnat vaihtelevat niiden pituuden ja toimitusaikojen mukaan. Edullisimmin Venäjän viisumin saa hakemalla sitä itse Venäjän viisumikeskuksesta. Turismi viisumien hinnat alkavat 61 eurosta. Halvimmillaan kertaviisumin Venäjälle saa siis hintaan 61 euroa. Monikertaviisumin hinnat ovat samaa hintaluokkaa. Nämä hinnat ovat voimassa vain viisumikeskuksen kautta haettaessa. Matkatoimistot veloittavat omat palvelumaksut näiden lisäksi. Pitää muistaa että näiden lisäksi pitää hankki myös passivalokuva 10-20 euroa ja matkavakuutus 50-100 euroa, jotka lisäävät viisumin kokonaishintaa.

Venäjän viisumin toimitusajat

Tavallisesti Venäjän viisumin saa kahdessa viikossa, mutta hakemusta voi nopeuttaa ns. pikakäsittelymaksulla, joka on 35 euroa. Tällöin viisumin saa jopa 3 työpäivässä. Venäjän viisumikeskus noudattaa Venäjän juhlapyhiä, eli viisumin käsittelyaika voi pidentyä mikäli Venäjällä sattuu olemaan kansallinen juhlapäivä viisumien hakuaikana.

Muista myös nämä viisumia hakiessa

Viisumihakemus on toimitettava itse Venäjän viisumikeskukseen ja maksettava paikan päällä käteisellä tai pankkikortilla. Valmis viisumi voidaan toimittaa postitse kirjattuna kirjeenä tai kuriiripalveluna. Mikäli viisumin tilaa suomalaisen matkatoimiston kautta hintoja kannattaa vertailla, sillä ne vaihtelevat suuresti. Täältä löydät monikertaviisumin esimerkki hintoja linkki.

Majoitus Pietarissa

Pietarista löytyy eri tasoista ja tyyppistä majoitusta, joiden hinnat alkavat noin 20 eurosta ylöspäin. Keskihinnaksi keskitason hotellille voi kuitenkin laskea Pietarissa 50-100 euroa yöltä Edullisimmin varaat hotellin tämän linkin kautta.

Venäjän viisumin voi hakea myös matkatoimiston kautta. Katso ajankohtaiset matkatoimistojen hinnat täältä.