Pietari on suurkaupunki, josta löytyy tekemistä koko perheelle. Venäjän toiseksi suurin kaupunki – Pietari, sijaitsee vain muutaman sadan kilometrin päässä Suomesta ja tänne matkustetaankin usein nähtävyyksien, kulttuurin, museoiden ja hauskanpidon takia.

Pietari on ollut Venäjän kulttuurin pääkaupunki jo monien vuosisatojen ajan. Tänne matkustetaan ympäri maailmaa kulttuurin vuoksi. Kaupungista löytyy useita maailmankuuluja nähtävyyksiä, teattereita sekä tänne tullaan hyvän ruoan takia.

Tekemistä Pietarissa tänne ensimmäistä kertaa matkustaville

Suosittelemme vierailemaan ainakin seuraavissa nähtävyyksissä tai niiden läheisyydessä: Talvipalatsi ja sen edessä oleva Palatsiaukio, Iisakinkirkko, Verikirkko sekä tietysti maailmankuulu Nevski prospekt katu.

Pietari lumoaa matkailijoita massiivisilla valtakaduilla, yli 300 vuotta vanhoilla suurilla palatseilla ja museoilla tai vaikkapa pelkästään kävely Nevajoen rannassa auttaa sinua tutustumaan Pietariin paremmin.

Mikäli olet jo matkustanut Pietariin useita kertoja ja haluat kokea jotain uutta

Pietari ja varsinkin sen lähistö ovat täynnä upeita palatseja. Esimerkkinä Pietarhovi on mahtava taideteos, jossa matkailijat voivat tutustua upeaan puutarhakokonaisuuteen ja kullalla koristeltuihin palatseihin sekä mahtaviin suihkulähteisiin. Pietarhoviin voi matkustaa pika-aluksella Pietarin keskustasta, Talvipalatsin vierestä tai perinteisellä lähijunalla Pietarin rautatieasemalta.Pietarhovi Pietari

Monet matkailjat, jotka ovat käyneet Pietarissa useita kertoja eivät ole kuitenkaan vierailleet Pietari-Paavalin linnoituksessa. Linnoitus sijaitsee kuitenkin melko lähellä keskustaa, joten pitkä matka ei ole esteenä. Erikoisuutena linnoituksessa on, että vuoden jokaisena päivänä täältä ammutaan tykinlaukaus tasan kello 12.00. Sen tarkoituksena on tiedoittaa kansalle, että on keskipäivä.

Tekemistä kulttuuria arvostavalle

Kulttuuria arvostavalle ehdoton Pietari suosikki on Mariinski teatteri. Mariinski teatteri vierailee vuosittain mm. New Yorkissa, Japanissa ja Suomessa. Nykyään Mariinski teatteri tarjoaa elämyksiä kahdella eri näyttämöillä; Mariinskin vanhalla perinteisellä teatterinäyttämöllä sekä uudella, pari vuotta sitten avatulla modernilla näyttämöllä.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Mariinski on hyvin suosittu venäläisten keskuudessa ja liput kannattaakin hankkia etukäteen ennen matkaa, mikäli haluaa matkan aikana päästä katsomaan esitystä.

Urheilua Pietarissa

Pietarin KHL joukkue SKA pelaa kotiottelunsa Pietarin jäähallissa eli jääpalatsissa. Joukkue on hyvin suosittu Pietarissa sekä myös muuallakin Venäjää. Koe aito jääkiekko tunnelma SKAn pelien yhteydessä!

SKA Pietari

Tänne on helppo tulla lastenkin kanssa ja tunnelma on todella huikea. Pietarin jääpalatsiin on myös helppo tulla, sillä hallille pääsee kätevästi metrolla ja taksilla. Metrolla matkustaville matkailijoille huomio, ottelun alussa ja lopussa kannattaa huomioida valtavat ruuhkat metroasemilla. Suosittelemme lähtemään hyvissä ajoin hallille sekä ottelun loppuessa ei kannata pitää kiirettä.

Tekemistä Pietarissa lasten kanssa matkustaville

Pietarissa löytyy tekemistä myös lapsille. Täältä löytyy huvipuistoja, sisäleikkipaikkoja, Sea-Life kohde ja Pietarin kuuluisa sirkus. Lasten kanssa voi vierailla esimerkiksi Pietarin SKA – jääkiekko-ottelussa.

Venäläisiä herkkuja

Pietari on myös herkuttelijoiden kaupunki. Täällä voit maistella aitoja venäläisiä herkkuja ja georgialaisen keittiön perinneruokia. Viime vuosina Pietariin on avautunut lukuisia uusia ravintoloita, joihin voit tutustua tarkemmin: Pietarin ravintolat.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here