Tax-free ostoksille Pietariin jo keväällä 2017?

1689

Venäjä on liittymässä kansainväliseen ALV-palautusjärjestelmään, joka paremmin tunnetaan nimellä Tax-free. Ensimmäisenä järjestelmää on tarkoitus testata kolmessa Venäjän suurkaupungissa Pietarissa, Moskovassa ja Sochissa. Alustavasti on ilmoitettu että Pietarissa Tax-free järjestelmän ottavat aluksi käyttöön tavaratalo DLT sekä Bosco ja Babochka – liikkeet, joissa vierailee eniten ulkomaalaisia turisteja. Mikäli järjestelmä osoittautuu hyväksi, niin jatkossa sen on tarkoitus laajentaa muihinkin kauppoihin ja liikkeisiin. Tax-free järjestelmä ei kuitenkaan todennäköisesti sovellu kaikille liikkeille, sillä tähän järjestelmään liittymiseen vaaditaan suurta liikevaihtoa.

Venäjän Tax-free työryhmä on esittänyt että Tax-free palautuksia saa ostoksista, joiden yhteissumma on yli 10 000 ruplaa eli n. 120€. Tax-free palautuksia saa ainoastaa käyttötavaroista,  ei elintarvikkeista.

Ulkomaalaisille matkailijoille Tax-free järjestelmän käyttöönotto Venäjällä, tarkoittaa käytännössä että ostosten loppusummasta palautuu takaisin noin 10-18%.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here