Talvipalatsi ja Eremitaasin museo

Talvipalatsi eli Eremitaasin museo rakennettiin vuosina 1754–1762 Venäjän keisariperheen edustus- ja asuinrakennukseksi. Rakennuksen historian aikana Talvipalatsin julkisivua on muutettu useita kertoja sekä rakennukseen on rakennettu lisää kerroksia vuosien saatossa. Nykyinen Talvipalatsin rakennus edustaa venäläistä barokkilaista rakennustyyliä. Talvipalatsin edessä sijaitsee Palatsinaukio, joka on kuuluisa vuoden 1917 vallankumouksesta. Palatsinaukion keskellä sijaitsee massiivinen graniittinen Aleksanterin pylväs, jonka kiviaines on tuotu Suomesta. Nykyään Palatsinaukio toimii suosittuna ulkoilmatapahtuma paikkana, jossa järjestetään erilaisia konsertteja sekä messuja. Aukio kuuluu Unescon maailmanperintölistalle.

Tutustumisarvoinen käyntikohde

Talvipalatsi kuuluu Pietarin ehdottomiin käyntikohteisiin ja on kenties kaupungin ja koko Venäjän tunnetuimmista maamerkeistä. Talvipalatsi eli Eremitaasin museo on myös yksi maailman suosituimmista museoista, ja vuosittain siellä vierailee yli 3 miljoona kävijää. Taidegalleria on maailman toiseksi suurin museo. Siellä on 365 erilaista huonetta, jossa jokaisessa lukuisia mittaamattoman arvokkaita taideteoksia. Taideteoksia kokoelmissa on yli 3 miljoonaa, joista vain pieni on esillä. Seuraavien tunnettujen taiteilijoiden töitä on nähtävillä talvipalatsin museossa Michelangelo, Leonardo da Vinci, Pierre Rodini, Pierre-Auguste Renoiri, Vincent van Goghi ja Paul Gauguini.

Talvipalatsin tutustumista varten kannattaa varata reilusti aikaa, sillä nähtävää riittää paljon monessa eri kerroksessa. Museon näyttelytilat käsittävät yli 300 huonetta, jotka sijaitsevat 6 eri rakennuksessa. Talvipalatsin näyttelytilat on jaettu eri kokoelmiin mm. antiikin Egypti ja Kreikka, Venäjä, Länsi-Eurooppa, Aasia sekä numismaattinen kokoelma.

Museosta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa myös perheen pienimmille. Yhdessä lasten kanssa on hauska sukeltaa taiteen historiaan. Se suositeltava kohde kaikille, vaikka ei taiteesta olisi niin innostunut itse rakennus on kokemisen ja näkemisen arvoinen kohde.

Talvipalatsin aukioloajat ja sisäänpääsymaksut

Talvipalatsin aukioloajat:

Tiistai, torstai, lauantai ja sunnuntai: 10.30 – 18.00
Keskiviikko ja perjantai: 10.30 – 21.00
Maanantaisin suljettu

Sisäänpääsymaksut:
Sisäänpääsy museoon aikuiset 700 ruplaa (noin 10€).
Opiskelijat ja lapset, ilmaiseksi. (oltava opiskelijakortti).
Lippuja voi ostaa kassalta sisäänkäynnin yhteydessä tai ennakkoon verkkokaupasta linkki. Lippuja on myös myynnissä automaateissa, museon edessä. Automaatista lipun ostaminen on helppoa ja nopeaa. Mikäli olet oikeutettu ilmaiseen sisäänpääsyyn, onnistuu se vain sisäänkäynnin lipunmyynnin kautta.

Joka kuun ensimmäisenä torstaina on ilmainen sisäänpääsy.

Hyvää tietää

Museosta löytyy kahviloita (1krs.) ja matkamuistokauppoja. Takit ja isot laukut jätetään säilöön alakerran ilmaiseen vartioituun narikkaan. Talvipalatsin vastapäätä sijaitsee Päämajamuseo, jonne voi ostaa yhteislipun Talvipalatsin käynnin yhteydessä.

Talvipalatsin sijainti ja yhteystiedot

Talvipalatsin museo sijaitsee Nevski prospektin päässä, Nevajoen rannalla. Lähin metroasema on Admiralteiskja (ven. Адмиралтейская), josta on noin 5 minuutin kävelymatka museolle.

Talvipalatsi
2, Palace square, Pietari
www.hermitagemuseum.org

Kuvia Talvipalatsista

Talvipalatsin pääsisäänkäynti

Eremitaasin portaatPietarin talvipalatsiEremitaasi

Talvipalatsin sijainti kartalla:

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here