Suomen Rautatieasema, Pietari – venäjäksi Финляндский вокзал (Finljandskii vokzal)

Pietarissa on yhteensä 5 rautatieasemaa. Yksi näistä asemista on Suomen Asema. Suomen asemalle saapuvat kaikki Suomesta lähtevät Allegrojunat, lisäksi sieltä on paikallisliikennettä Viipurin ja Karjalan alueelle. Suomen Asema sijaitsee Pietarin keskustan ulkopuolella noin 2 kilometrin päässä. Rautatieasemalta on helppo jatkaa matkaa kohti keskustaa metrolla, jonka pysäkki on aivan aseman vieressä. Juna-aseman vieressä päivystää myös lukuisia takseja sekä paikallisbussit kulkevat aseman ohi.

Aseman pääsisäänkäynti suureen odotushalliin on tarkoitettu paikallisliikenteen matkustajia varten. Odotushalli on avoinna 24 tuntia ja sieltä löytyy lipunmyynti, kahviloita ja kioski, sekä maksulliset wct.

Aseman sivulla on oma sisäänkäynti odotushalliin, joka palvelee kansainvälisten junien matkustajia. Tila on huomattavasti pienempi, kuin paikallisliikenteen odotushalli. Sali on avoinna 24 tuntia ja sieltä löytyy istumapaikkoja, kioski ja lipunmyynti.

Asemalta löytyy myös pieni Tax Free-myymälä, joka tarkoitettu vain allegrojunan matkustajille. Liike on avattu huhtikuussa 2014 ja on ollut siitä lähtien suosittu ostospaikka. Duty free myymälä sijaitsee asemalla lähtöselvitystiskien jälkeen ja se on avoinna junien lähtöjen aikaan. Kaupan valikoimissa on perinteisiä tuotteita kuten tupakkaa, alkoholia, kosmetiikkaa, makeisia ja matkamuistoja. Hinnat ovat euroissa, joka helpottaa huomattavasti hintavertailua.

Voit tarkistaa juna-aikataulut Pietariin täältä.

Suomen asema Pietarissa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here