Ruplan kurssi tänään

Ruplan kurssi

Reaaliaikainen ruplan kurssi: EUR/RUB ja USD/RUB päivittyy automaattisesti suoraan Venäjän keskuspankin järjestelmästä.

Valuuttamuunnin – Valuuttalaskuri:

Edullisin ruplan vaihtokurssi

Edullisinta on vaihtaa eurot rupliksi vasta Venäjän puolella, sillä ruplan vaihtokurssi on yleensä parempi kuin Suomessa. Euroja voi vaihtaa rupliksi Venäjällä pankeissa ja valuutanvaihtopisteissä. Eri vaihtopisteet tarjoavat eri kursseja rahanvaihtoon, joten niiden nopeakin vertaileminen kannattaa. Vaihtopisteet ilmoittavat vaihtokurssit liikkeen ulkopuolella. Valuutanvaihtopisteet vaativat, että vaihdettavat eurosetelit ovat hyväkuntoisia.

 

Tietoa Venäjän ruplasta

 

Venäjän ruplaVenäjän rupla (ven. Российский рубль, symboli ₽) on Venäjän virallinen valuutta. Yksi rupla jakautuu sataan kopeekkaan (ven. Копейка). Käytössä ovat 1, 5, 10 ja 50 kopeekan sekä 1, 2, 5 ja 10 ruplan kolikot. Setelit ovat arvoiltaan 10, 50, 100, 500, 1 000 ja 5 000 ruplaa.

 

 

 

Ruplan kurssin arvo on vaihdellut suuresti viimeisten kolmen vuoden aikana. Ennen vuotta 2014 ruplan kurssi oli stabiili, ja keskimäärin 1 eurolla sai noin 40 ruplaa. Vuoden 2014 aikana Venäjän heikentyneen taloustilanteen johdosta ruplan kurssin arvo on heikentynyt huomattavasti ja huonoimmillaan 1 eurosta sai noin 90 ruplaa.

Ruplan kurssin vaihtelu (2v jakso 12/2014-12/2016).

Ruplan kurssi historiaa
Kuvakaappaus: Yahoo Finance

Ruplan kurssi tänään

www.visitpietari.fi – sivusto julkaisee päivittäin ajankohtaisen ruplan kurssin suhteessa euroon (RUB/EUR). Ruplan arvo perustuu Venäjän keskuspankin antaman päivittäiseen kurssiin. Muutaman vuoden aikana ruplan kurssi on ollut heikko suhteessa euroon. Ruplan arvon huonontuminen johtuu pääosin alhaisesta raakaöljynhinnasta, joka on pysynyt muuttumattomana useiden vuosien ajan. Venäjän korkean inflaation johdosta, ruplan kurssin vaihtelut innostavat ihmisiä seuraamaan kurssia ja sen muutoksia. Tämän takia julkaisemme päivittäin sivuillamme ajankohtaisen kurssin perustuen Venäjän keskuspankin antamaan päivän valuuttakurssiin. Keskuspankin mittareita käytetään myös valtion budjetin tulojen ja menojen laskentaan, yksityisten sekä yritysten verotukseen, kirjanpitoon sekä muuhun toimintaan. Päivitämme ajankohtaisia kurssitietoja päivittäin maanantaista perjantaihin. Keskuspankin antamat tiedot eivät kuitenkaan sido pankkeja ja rahanvaihtopisteitä käyttämään valtion ruplan kurssia sen osto- ja myyntitapahtumissa. Venäjän keskuspankki antaa myös päivän arvoja euroon, dollariin, puolan zlotaan, ruotsin kruunuun, turkin liiraan ja muihin kansainvälisiin valuuttoihin. Venäjän keskuspankin vahvistamat valuuttojen arvot ovat voimassa seuraavana päivänä valuuttakurssin vahvistamisesta. Virallinen valuuttakurssi on voimassa seuraavaan pankin antamaan muutokseen saakka.

Hyödyllisiä linkkejä

Venäjän keskuspankki
Suomen keskuspankki
Osuuspankki valuutat

2 KOMMENTIT

  1. Paras ruplan vaihtokurssi on Halvat Ruplat vaihtopisteissä Suomen puolella,Vaalimaalla,Nuijamaalla ja Imatralla!

  2. Rupla senkun vahvistuu ja suomalaisten matkailu Venäjälle hieman kallistuu. Toisaalta venäläiset matkailevat ahkerasti meillepäin, kun rupla on näinkin vahva…

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here