Rahanvaihto Pietarissa

6133

Rahanvaihto Pietarissa

Pietarissa sijaitsee useita satoja rahanvaihtopisteitä, joissa matkailijat voivat vaihtaa euroja rupliksi. Rahanvaihto Venäjällä on helppoa ja rahaa voi vaihtaa pankeissa, rahanvaihtopisteissä sekä osissa rahan nostoautomaatteja. Pietarissa matkailijat vaihtavat yleensä rahaa valuutanvaihtopisteissä, sillä ne tarjoavat paremman vaihtokurssin. Rahanvaihtopisteitä löytyy useita mm. Pietarin keskustassa, Nevski prospektin varrelta. Pietarilaisen rahanvaihtopisteen tunnistaa rahanvaihtokurssitaulusta, jotka ovat hyvin selkeästi näkyvillä kadulla. Rahaa suositellaan vaihdettavaksi myös pankeissa, jotka ovat yleensä avoinna iltamyöhään. Pietarin keskustassa olevat pankit ovat yleensä auki viikon jokaisena päivänä.

Pietarissa kannattaa vertailla eri rahanvaihto toimipisteiden valuuttakurssieroja. Erot voi olla merkittäviäkin, varsinkin jos vaihtosumma on suurehko. Kannattaa olla myös tarkkana ja laskea rahat heti saatuaan ne.

Venäjällä on suosittua vaihtaa käteistä myös rahannostoautomaateissa. Huomioitavaa on se, että kaikissa nostoautomaateissa rahanvaihto ei onnistu. Yleensä automaateissa, jotka vaihtavat valuuttaa on erillinen merkintä. Eurot syötetään automaattiin, joka vaihtaa ne rupliksi.

Rahanvaihto Pietarilaisissa hotelleissa

Suurimmissa Pietarilaisissa hotelleissa on joko rahanvaihtoautomaatteja tai bussiness-centtereita, joissa voi vaihtaa valuuttaa. Hotellien vastaanotot eivät yleensä vaihda valuuttaa ja maksaminen euroissa ei Venäjällä onnistu.

Rahanvaihto Pietarin keskustassa

Pietarin keskustassa on helppo vaihtaa euroja rupliksi. Nevski prospektilta löytyy useita pankkeja ja rahanvaihtopisteitä. Yhdessä keskustan suosituimmista ostoskeskuksista – kauppakeskus Galleriassa on myös rahanvaihto mahdollisuus.

Katso ajankohtainen ruplan kurssi täältä linkki