Shoppailijoille: Pietarin suurimmat ostoskeskukset

Pietari on shoppailijan paratiisi ja kaupungista löytyy monia ostoskeskuksia, liikkeitä ja myymälöitä. Pietarin suurimmat ostoskeskukset sijaitsevat keskustan ulkopuolella, mutta keskustastakin löytyy useita kauppakeskuksia, joissa matkailijoiden on helppo vierailla. Pietarin kauppojen hintataso on lähellä Suomen hintatasoa ja varsinkin merkkivaatteet maksavat täällä joko saman verran kuten Suomessakin tai jopa enemmän. Pietarin tavaravalikoima on kuitenkin selvästi laajempi, kuin Suomessa.

Ruokailu kauppa- ja ostoskeskeskuksien ravintoiloissa on yleensä edullisempaa kuin muualla ja monet käyvätkin täällä esimerkiksi lounaalla tai syömässä aterian ostosten välillä.

Pietarin suurimmat ostoskeskukset

Kauppakeskus Galleria

Kauppakeskus Galleria on Pietarin keskustan suurin ostoskeskus. Galleria sijaitsee Nevski prospektin ja Ligovski prospektin risteyksessä, erittäin näkyvällä paikalla. Ostoskeskuksen edessä sijaitsee pieni tori, jonne paikalliset sopivat treffit tavatessaan toisiaan.

Tänne on helppo matkustaa esimerkiksi bussilla, metrolla tai vaikka ihan vain kävellen mikäli asustaa keskustassa. Lähin metroasema on Ploshad Vosstania, joka on aivan kauppakeskuksen vieressä.

Kauppakeskuksesta löytyy useita tuttuja ulkomaalaisia ja paikallisia merkkiliikkeitä. Vaateliikkeistä tutut H&M, Zara ja urheilun merkkiliikkeet Nike ja Adidas löytyvät täältä sekä paikallistenkin mielestä erittäin suosittu ja hyvän valikoiman omaava ruokakauppa ”Okei” sijaitsee kauppakeskuksen 1.kerroksessa. Ylin kerros on varattu pelkästään ravintoloille. Kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa sijaitsee myös Pietarin jääkiekkojoukkueen SKA:n fanikauppa. Äskettäin Galleriaan on avattu myös MM-kisojen virallinen pop-up fanikauppa joka sijaitsee kauppakeskuksen katutasossa.

Kauppakeskus Nevski Centre

Kauppakeskus Nevski Centre toimii entisen Stockmann-tavaratalon tiloissa ja täältä löytyy useita myymälöitä ja ravintoiloita. Lähin metroasema on Ploshad Vosstania, joka sijaitsee aivan kauppakeskuksen vastapäätä. Ostoskeskus Nevski Centereista löytyy myös pankkiautomaatteja ja valuuttanvaihtopiste.

Katso myös muut Pietarin ostospaikat täältä.