Pietarin suosituimmat nähtävyydet

6133
Iisakinkirkko Pietari

Pietarin suosituimmat nähtävyydet

Vuosittain Pietarissa käy yli kolme miljoona ulkomaalaista matkailijaa ja suunnilleen saman verran matkailijoita saapuu Venäjältä ihastelemaan kaupunkia. Pietarin suuren suosion matkakohteena selittää se, että kaupunki on täynnä historiallisia nähtävyyksiä ja käyntikohteita. Tähän artikkeliin on koottuna Pietarin suosituimmat nähtävyydet, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

Vuonna 2010 Pietari valittiin Euroopan seitsemänneksi suosituimmaksi turistikaupungiksi. Pietarin kaupunki sijaitsee Nevajoen rannalla, Suomenlahden kupeessa. Pietarin historiallinen keskusta on ensimmäinen UNESCOn suojelema maailmanperintökohde Venäjällä (silloinen Neuvostoliitto). Pietaria usein luonnehditaan siltojen, jokien, teattereiden ja museoiden kulttuuripääkaupungiksi Euroopassa. Täältä löytyy sitä, mitä ei muualla maailmasta löydy.

1. Talvipalatsi – Pietarin kuuluisin palatsi

Talvipalatsi on Pietarin ”must see”-kohteita ja se on maailman suurimpia museoita. Täällä voi nähdä tuhansia Venäjän, Euroopan, Aasian ja Amerikan historiaan liittyviä esineitä ja taideaarteita. Aiemmin Talvipalatsi ja nykyinen Eremitaasin museo toimi Venäjän tsaarien residenssinä. Palatsin edustalta löytyy kaupungin kenties tunnetuin näkymä Palatsinaukio, jonka keskipisteenä on Aleksanterin pylväs.

Talvipalatsi Pietari

2. Pietari-Paavalin linnoitus – Neva-joen linnoitus

Pietari-Paavalin linnoitukseen on haudattu melkein kaikki Venäjän tsaarit. Linnoitus sijaitsee saaressa, Nevajoen ympäröimä ja linnoituksesta avautuu upeat näkymät Talvipalatsille. Linnoitus on hyvin suosittu käyntikohde varsinkin kesäaikana.

Pietari paavalin linnoitus

3. Verikirkko – Pietarin kuvankaunis kirkko

Pietarin Verikirkko on kaupungin värikkäin ja historiallisin nähtävyys. Ortodoksikirkko on rakennettu paikkaan, jossa sai surmansa Venäjän keisari Aleksanteri II. Kirkko sijaitsee aivan Pietarin keskustassa, Nevski prospektin varrella.

Verikirkko, Pietari

4. Iisakinkirkko ja Virolahden graniittipylväät

”Rakennetaan kuin Iisakinkirkkoa” – ilmaisu, joka on jäännyt ihmisten mieleen Iisakinkirkon ikuisuushanketta kuvattaessa, sillä kirkkoa rakennettiin peräti 40 vuotta. Kirkon näköalatasanteelta on loistavat näkyvät kaupungin ylle. Iisakinkirkon massiiviset graniittipylväät on tuotu Pietariin Suomesta, Virolahdelta.

Iisakin kirkko, Pietari

5. Pietarhovi ja kuuluisat suihkulähteet

Todella näyttävä palatsi ja suihkulähdekaskadi, jota koristavat kullatut patsaat. Pietarhovi sijaitsee noin 20km Pietarista, Suomenlahden rannalla.

Pietarhovi, suihkulähteet

6. Kazanin katedraali – Nevski prospektin näyttävin rakennus

Kazanin katedraalin Nevski prospektin puoleinen julkisivu on lainaus Berninin kollonaadista Rooman Pietarinaukiolla. Katedraali on Pietarin suurimpia temppeleitä. Se on toiminnassa oleva kirkko ja siellä järjestetään jumalanpalveluksia.

Kazanin katedraali, Pietari

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here