Pietarin Suomen rautatieasema

8722

Pietarin Suomen rautatieasema

Pietariin saapuvien Allegro-junien pääteasema on Suomen rautatieasema. Asema on saanut nimensä siitä, että se on Venäjän ja Suomen kansainvälisen junaliikenteen pääteasema. Rautatieasema on avattu 1870 ja nykyään asema on kuuluisa mm. muistomerkkijunasta jolla Lenin matkusti laittomasti Suomeen. Suomen rautatieasemalta on yhteydet Viipuriin ja Käkisalmeen.

Allegro-junat saapuvat ja lähtevät erilliseltä kansainväliseltä laiturilta, jolla on oma sisäänkäynti, odotustilat ja lipunmyyntipiste. Odotustilasta löytyy myös wc-tilat, tax-free kauppa ja valuutanvaihtopiste. Aseman tiloissa on käytössä ilmainen wi-fi verkko.

Pietarin Suomen rautatieaseman yhteydessä löytyy myös metroasema Ploshad Lenina (ven. Площадь Ленина), metrolinja 1 (punainen linja). Lue lisää Pietarin metrosta täältä kts. linkki.

Suomen rautatieaseman läheisyydestä löytyy myös muutamia ruokapaikkoja. Samassa rakennuksessa toimii buffet-tyyppinen ruokapaikka. Lähietäisyydellä löytyy myös pikaruokaravintola Burger King. Kadun toiselta puolelta löytyy ruokakauppa (käynti alikulkutunnelin kautta).