Pietarin ravintolafestivaalit

1825

Tänä keväänä kaupungissa järjestetään jo neljättä kertaa Pietarin ravintolafestivaalit, joka on Venäjän Northern Capitalin tärkein gastronominen tapahtuma.

Matkailun edistämiskomitean järjestämä neljännet Pietarin ravintola -festivaali järjestetään 1.-30. Huhtikuuta 2018.

Venäjän valmistautuessa järjestämään ensimmäistä kertaa jalkapallon maailmanmestaruuskilpailua kesällä 2018, on komitea antanut kevään St. Petersburg Restaurant Festivalin teemaksi jalkapallon.

Komitean puheenjohtaja Andrey Mushkarev kommentoi tapahtumaa:

”Pietarin kaupunki on yksi Euroopan ja maailman suurimmista matkailukeskuksista. Rikkaan kulttuuriperinnön, ainutlaatuisen arkkitehtuurin ja kulttuuri- ja liike-elämän myötä täynnä elämää ja näin houkuttelee yli seitsemän miljoonaa turistia Nevajoen rannalle. Festivaalilla on suuri merkitys Venäjän arvovallalle ulkomailla, matkailupotentiaalin lisäämisessä ja gastronomisen matkailun edistämisessä.

Festivaalin yhtenä tavoitteena on luoda foorumi ravintolateollisuuden kehittämiselle Pietariin. Markkinoilla, mutta myös ravintoloitsijoilla on lisäksi mahdollisuus vaihtaa kokemuksia ja luoda yhdessä ideoita gastronomisen ruokakulttuurin kehitykselle. Lisäksi kevätjuhlien festivaali tulee olemaan yksi näyttämötaiteen valmistumisesta, joka pidetään kaupungissa Nevajoen varrella vuonna 2020. ”

Osallistuvat ravintolat esittelevät tälle tapahtumalle nimenomaan kehitetyt menuut, joiden hinta on 990 ja 1990 ruplaa.