Pietarin parhaat ravintolat – syö ja juo hyvin

Viiden miljoonan suurkaupungista löytyy useita hyviä ravintoloita ja kahviloita, mutta Pietarin parhaat ravintolat sijaitsevat yleensä pääkadun – Nevski prospektin varrella. Täällä voit ruokailla aidoissa, perinteisissä venäläisen tai gruusilaisen keittiön ravintoloissa, maistella herkkuja fine-dining kohteissa tai vaikkapa käydä maistamassa suosittuja venäläisiä pikaruoka.

Viime vuosina Pietariin on avautunut lukuisia uusia ruokaravintoita sekä kahviloita ja nykyään kaupungin ruokatarjonta on hyvin laaja. Ravintolat edustavat hyvin eri maiden keittiöitä ja keittiösuosituksia. Paikalliset suosivat aitoja venäläisiä keittoja, kuten borsch-keittoja, italialaisia pastoja ja pizzoja sekä japanilaista sushia.

Esittelemme muutaman Pietarin parhaan ravintolan, joihin matkailijoiden on helppo tulla

Ravintola Phali-Khinkali

Ravintola Pietarissa

Gruusialainen ravintola Phali-Khinkali sijaitsee Pietarin keskustassa, lähellä Nevski prospektia, vain muutaman minuutin kävelymatkan päästä hotelli Astoriasta ja Iisakinkirkolta. Ravintola on saanut paljon positiivisia arvosteluja TripAdvisorissa ja ravintolassa voit maistaa gruusialaisia, venäläisiä ja eurooppalaisia herkkuja.

Ravintolan osoite:
Phali-Khinkali
Bolshaya Morskaya, 27

Ravintola Astoria

Ravintola pietarin keskustassa

Hotelli Astorian yhteydessä toimiva historiallinen ravintola tarjoaa aitoja venäläisen keittiön herkkuja ja elämyksiä. Ravintolassa tarjolla myös edullinen lounas ja ilta-aikaan vieraille tarjotaan ruokia A la Carte listalta. Ravintolaan voi tulla syömään, vaikka et majoittuisikaan hotelli Astoriassa. Ruokailun jälkeen voi vierailla myös Astorian kuuluisassa baarissa.

Ravintolan osoite:
Astoria
Bol’shaya Morskaya Ulitsa, 39

Pyshechnaja – kahvila

Pietarin kahvila keskusta

Suomi-taloa vastapäätä sijaitseva Pyshechnaja kahvila tarjoaa perinteisiä venäläisiä sokerimunkkeja. Tämä on vanhin kaupungissa toimiva perinteisiä sokerimunkkeja tarjoava kahvila ja jo pelkästään käynti täällä tuntuu kuin olisit mennyt ajassa taaksepäin Neuvostoliittoon. Tämä on kuitenkin hyvin suosittu ruokakohde myös nykypäivänä ja erityisesti paikalliset arvostavat suuresti tätä kahvilaa.

Ravintolan osoite:
Pyshechnaja
Bolshaya Konyushennaya, 25

Vodka room nro1 – ravintola ja museo

Pietarin vodka museo

Tämä perinteisen venäläisen keittiön ruokaravintola Pietarissa on samalla myös vodka-museo. Täällä voit maistella aitoja venäläisiä herkkuja, kuten Kievin kanaa, aitoa borssia sekä hapatekurkkuja. Paikan suosikki on kuore, joka on paikallinen erikoisuus, sillä erityisesti Pietarissa sitä syödään paljon. Tutustu myös vodka-museoon!

Ravintolan osoite:
Vodka room
Konnogvardejski bulvar 4

Katso myös muut Pietarin ravintolat.

Artikkelin kuva: ravintola Phali Khinkali