Pietarin parhaat nähtävyydet sijaitsevat kaupungin aivan keskustassa, Nevski prospektin läheisyydessä ja matkailijoiden on todella helppoa tutustua sekä vierailla niissä. Pietari ja sen keskusta on yli 300 vuotta vanha, sillä se perustettiin vuonna 1703. Nykyään keskusta alue on UNESCOn suojelema kokonaisuus, josta löytyy lukuisia historiallisia nähtävyyksiä.

Nykyään Pietari on Venäjän suosituin matkailukaupunki myös venäläistenkin keskuudessa. Pietarista löytyy useita maailmankuuluja nähtävyyksiä ja käyntikohteita. Pietariin matkustetaankin usein kulttuurin, nähtävyyksien, hyvän ruoan ja venäläisten perinteiden takia.

Keräsimme tähän parhaat nähtävyydet Pietarissa, joissa on helppo vierailla ja jotka ovat avoinna vuoden ympäri.

1.Talvipalatsi

Pietarin kuuluisin matkailunähtävyys
Pietarin kuuluisin matkailunähtävyys – Talvipalatsi

Ehdottamasti ykkösenä on Talvipalatsi, joka on Pietarin suosituin ja ehkäpä tunnetuin matkailunähtävyys. Talvipalatsi eli Eremitaasin museo sijaitsee Nevski prospektin päässä, Nevajoen rannalla. Tänne on helppo tulla kävellen Nevskia pitkin. Talvipalatsista voi aloittaa oman Pietari – kierroksen. Mikäli päädyt Talvipalatsin sisälle, varaa riittävästi aikaa kokoelmaan tutustumiseen.
Lue lisää Talvipalatsista

2. Verikirkko

Pietarin suosituin maamerkki
Pietarin suosituin maamerkki – Verikirkko

Verikirkko eli Kirkko veren päällä sijaitsee noin kilometrin päästä Talvipalatsista ja on toiseksi suosituin nähtävyys Pietarissa. Kirkkoon ei välttämättä tarvitse mennä sisälle (maksullinen sisäänkäynti), vaan monille riittää ihailu ulkoapäin ja kuvien ottaminen.
Lue lisää Verikirkosta

3. Iisakinkirkko

Pietarin kirkko
Iisakin kirkko

Monille suomalaisille tuttu ilmaisu ”Rakennetaan kuin Iisakinkirkkoa” on tullut eloon juuri tästä Pietarin matkailunähtävyydestä. Iisakinkirkkoa nimittäin rakennettiin noin 40 vuotta. Nykyään Iisakinkirkko on toimiva kirkko ja museo, joka lumoaa matkailijoita hienoilla kultakoristeilla. Iisakinkirkon etupuolella sijaitsevat graniittipylväät on aikoinaan tuotu Suomesta.
Lue lisää Iisakinkirkosta

4. Nesvki Prospekt

Pietarin matkailunähtävyys
Nevski prospekt – kirjakauppa

Pietarin valtakatu eli Nevski proskekt on noin 5km pituinen katu keskustassa. Sen varrella tai läheisyydessa sijaitsevat Pietarin tärkeimmät nähtävyydet, ostoskeskukset, ravintolat ja yöelämä. Nevskiin on helppo tutustua esimerkiksi kävellen ja samalla voit ihailla koristeellisia taloja, jotka on rakennettu tsaarien aikaan.
Lue lisää Nevski prospektista

5. Pietarin metro

Pietarin metroasema
Pietarin metroasema Avtovo

Pietarin metro on jo itsessään nähtävyys. Ota metrokyyti ja ihaile palatsimaisia Pietarin metroasemia. Metro on myös hauska ja edullinen tapa liikkua Pietarissa – yhden metro poletin hinta on noin 0,5 euroa.
Lue lisää Pietarin metrosta

Kazanin katedraali

Kazanin katedraali Pietari

Kazanin katedraali on toimiva kirkko Nevski prospektilla. Kirkkoon on helppo tutustua ja sinne on ilmainen sisäänpääsy. Katedraali on rakennettu v.1811 ja siitä lähtien se on ollut Pietarin kuuluisimpia nähtävyyksiä.
Lue lisää Kazanin katedraalista 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here