5 C
Saint Petersburg
torstai, marraskuu 15, 2018

Pietarin lentokenttä Pulkovo

Pulkovo – Pietarin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee 15 km päässä Pietarin keskustasta etelään päin, Moskovan ja Lomonosovksin kaupunginosassa. Kansainväliset nimilyhenteet ovat IATA: LED, ICAO: ULLI.

Pulkovo on Pietarin ainoa lentoasema. Lentokenttä on erittäin vilkas ja suosittu, sen kautta lentää vuosittain noin 11,5 miljoonaa matkustajaa. Kenttä onkin Venäjän kolmanneksi vilkkain kenttä matkustajamäärillä mitattaessa. Lentoaseman yhteydessä toimii myös hotelli. Pulkovoon on hyvät liikenneyhteydet Pietarin keskustasta. Kentälle pääsee taksilla tai bussilla. Myös Metro- ja juna-asemalta on liityntäbussikuljetukset kentälle.

Lentoasemalla on 3 terminaalia. Uusin Terminaali 1 on käytössä kaikkien lentojen osalta. Vanhat terminaalit Pulkovo 1,2 eivät ole enää käytössä. Kentällä on kaksi kiitorataa ja rahtiterminaali sekä oma terminaali Vip- ja arvovieraita varten.

Lentoyhteydet Pietarin lentokentästä

Pietarista voi lentää useaan Euroopan- ja kaukomaidenkohteisiin. Suosituimmat reitit ovat kuitenkin Venäjän sisäiset lennot, kuten reittilennot Moskovaan. Nykyään Pietarista lähtee koneita Ranskaan, Espanjaa, Thaimaahan, Turkkiin, Italiaan ja moniin muihin suosittuihin kohteisiin. Yhteensä Pietarin asemalta pääsee yli 200 kohteisiin ympäri maailmaa. Pietarin lentokenttä on myös suosittu lomalentojen lähtöpaikka ja suosituin lomakohde on Turkki. Suomesta Pietariin lentää Finnair ja Aeroflot yhteistyössä. Katso ajankohtaiset hinnat ja aikataulut Finnairin ja Aeroflotin sivuilta.

Pietarin lentoaseman historia

Pietarin lentokenttä Pulkovo on avattu vuonna 1932. Rakennustyöt kestivät 1,5 vuotta ja ne aloitettiin tammikuussa 1931. Jo avajaispäivän iltana Pietarin lentoasemalle saapui matkustajakone Moskovasta, jonka mukana saapui matkustajia sekä postia.

Vuonna 1951 avattiin alkuperäinen terminaali remontin jälkeen. Remontissa parannettiin myös kiitorataa, jonka myötä isommat koneet pystyivät laskeutumaan ja käyttämään kenttää.

Alunperin lentoaseman oli nimetty ”Shosseinyj”, joka tuli lähellä sijaitsevan rautatieaseman mukaan. Huhtikuussa 1973 asema sain nykyisen nimensä Pulkovo, uuden terminaalin Pulkovo 1 avajaisten myötä. Kentän lyhenne LED, on peruja Leningradista, minkä niminen Pietari oli neuvostoaikaan.

Vuonna 2013 Pietarin lentokentälle rakennettiin uusi nykyajan matkustajaterminaali 1, jonka yhteyteen avattiin katettu autoparkki, hotelli ja liikekeskus. Terminaali korvasi vanhan Pulkovo 1 terminaalin, joka toimi yli 30 vuotta pääterminaalina. Vanha terminaali toimii nykyisin joidenkin Venäjän sisäisten lentojen paikkana.

Pietarin lentokentän yhteystiedot

+7 812 337-38-22
www.pulkovoairport.ru

Kuvat: Aleksandr Tarasenkov

Pietarin lentokenttä kartalla:

 

SÄÄ PIETARISSA NYT

Saint Petersburg
pilvinen
5 ° C
5 °
5 °
93 %
1kmh
90 %
to
5 °
pe
6 °
la
7 °
su
5 °
ma
-1 °

SUOSITTELEMME

Perinteiset venäläiset blinit

Venäläiset blinit – perinteinen venäläinen resepti

Venäläiset blinit - perinteinen resepti Venäläiset blinit (ven. Оладьи) on juoksevasta taikinasta valmistetut letut. Taikinaan lisätään maitoa tai vettä, kananmunaa ja jauhoja. Bliinit ovat suosittu...

VIIMEISIMMÄT UUTISET

Pikkujoulut Pietari

Pikkujoulut Pietarissa!

Moby SPL lanseeraa kaudelle 2018 mahtavan pikkujoulupaketin! Paketti on voimassa kaikilla Päivä Pietarissa-lähdöillä 1.11.-7.12.2018. Paketti sisältää risteilyn A- tai B-luokan hytissä, buffet-aamiaisen saavuttaessa Pietariin, drinkkikupongin, viisumivapauslipun...

Risteillen Pietariin – TOP-5 tekemistä Princess Anastasian kyydissä

Itämeren helmet: Pietari-risteilyn TOP-5 tekemistä! MOBY SPL:n omistaman Princess Anastasian kyydissä voit matkustaa yö yli kestävällä risteilyllä Helsingistä Pietariin kätevästi ilman Venäjän viisumia! Princess Anastasian...

1 KOMMENTTI

  1. Hieno kenttä. Minkälaiset pysäköintitilat kentällä on? Ajattelin Pietarin kautta Rostovaan ja jättää auton parkkiin. Onko mahdollista ja mitä maksaa? Suunnittelemani matka toteutunee 18.8. 2018 – 26.8. 2018 välisenä aikana.
    Terveisin
    Veijo Kare

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here