Pietarin kirkot ja katedraalit – aitoa venäläistä kulttuuria

Pietari on täynnä nähtävyyksiä, palatseja ja erityisesti kirkkoja sekä katedraaleja. Keräsimme tähän artikkeliin suosituimmat Pietarin kirkot ja katedraalit, jotka ovat avoinna yleisölle ja ovat helppoja vierailukohteita matkailijoille.

Iisakin kirkko

Pietarin kirkot

Tsaari Nikolai I ajan yksi suurimmista saavutuksista on Pietarissa komeileva Iisakinkirkko, jonka on suunnitellut ranskalainen arkkitehti Auguste de Montferrand. Tarun mukaan, Montferrandin on ennustettu kuolevan kun hän saa rakennettua Iisakinkirkon. Ehkäpä juuri siksi Iisakinkirkkoa rakennettiin 30. vuoden ajan. Montferrand kuitenkin kuoli kuukausi Iisakinkirkon virallisten avajaisten jälkeen,  72-vuotiaana. Rakennelman olleessa valmis rakennustyöt kuitenkin jatkuivat vielä 10 vuoden ajan. Iisakinkirkkoon on käytetty mm. 400kg kultaa, 1000 tonnia pronssia ja 16 tonnia malakittia. Nykyään Iisakinkirkko on toimiva kirkko sekä myös matkailunähtävyys Pietarin ydinkeskustassa.

Verikirkko

Pietarin verikirkko

Vuonna 1881 tsaari Aleksanteri II oli hevosenvaunu ajelulla kaupungilla. Yhtäkkiä vaunuun heitettiin pommi ja räjähdyksestä loukkaantui poika, joka jäi makaamaa kadulle. Kun tsaari riensi auttamaan poikaa, heitettiin toinen pommi, joka tappoi tsaarin. Aleksanteri II kuolinpaikalle rakennettiin nykyinen Verikirkko, joka symboloi Pietaria. Verikirkko on Pietarin kuuluisimpia nähtävyyksiä ja vuosittain tänne saapuu tuhansia matkailijoita ihailemaan tätä komeaa rakennusta.

Kazanin katedraali

Pietari kirkko

Kazanin katedraali on Pietarin suurimpia kirkkoja. Katedraali on rakennettu Nevski prospektille vuosina 1801-1811 Kazanin Jumalanäidin ikonin säilytyspaikaksi. Vuonna 1932 katedraali muutettiin Ateismin museoksi. Vuodesta 1991 se on taas palvellut kansalaisia sen alkuperäisellä tarkoituksella eli kirkkona. Katedraaliin on vapaa pääsy.

Smolnan luostari

Smolna - Pietarin suosituimpia kirkkoja

Smolman luostari on Pietarissa toimiva ortodoksinen kirkko ja luostari, joka sijaitsee Nevajoen rannassa. Smolna on nunnaluostari, joka on rakennettu keisarinna Elisabetin valvonnan alla. Keisarinna oli suunnitellut, että vanhoina päivinä hän muuttaisi tänne viettämään viimeisiä päiviä ja lepäämään.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here