Pietarin suurin kesätapahtuma – Punaiset purjeet

5006

Pietarin kesän ehdottomasti suurin tapahtuma on Punaiset purjeet (ven. Алые Паруса), joka on opiskelijoiden valmistumisjuhla. Tapahtumaa on vietetty jo vuodesta 1968 asti, mutta nykyisen mittakaavan mukaan tapahtumaa on vietetty vuodesta 2005 alkaen, jolloin tapahtuman symboli, punaisilla purjeilla varustettu laiva saapuu Neva-joelle keskiyöllä.

Tapahtumaa on tapana viettää lauantai-sunnuntai välisenä yönä 18.-25. kesäkuuta. Tapahtumayönä Palatsinaukiolla järjestetään suuri konsertti, jonne pääsevät  vain opiskelijat. Tämän jälkeen tapahtuma huipentuu purjelaivan saapumiseen sekä mahtavaan valo-showesitykseen ja suureen ilotulitukseen.

Vuosittain tapahtumaan osallistuu arviolta 1,5-3 miljoona Pietarilaista. Vuonna 2016 tapahtuma järjestetään 25. kesäkuuta klo 22.00 alkaen. Tänä vuonna  kuten myös viimekin vuonna symbolilaivana toimii ”Tre Kronor” – purjealus, jonka pituus on 35 metriä.

Punaiset purjeet – tapahtumaan osallistuville kannattaa ottaa huomioon, että tapahtuman aikana metro kulkee rajallisesti sekä Pietarin kadut ovat hyvinkin ruuhkautuneita.