Pietariin on suunnitteilla maailman korkein maailmanpyörä

1340

Pietariin on suunnitteilla maailman korkein maailmanpyörä. 170 metriä korkean maailmanpyörän rakentamista on ehdottanut NAI Becar Asset Management Group. Yhtiö sanoo, että on jo löytänyt projektiin sopivia investoreita, ja että Pietarin kaupungin johto on ollut myönteinen hankkeeseen.

Uutinen aiheesta löytyy myös Pietarin kaupungin kehitysyhtiön nettisivuilla, jossa kerrotaan, että uusi maailmanpyörä tuo lisää matkailijoita kaupunkiin. Suunnitteilla oleva hanke vaatisi noin 9 milj. ruplaa, jotta rakennustyöt voisi alkaa.

Tällä hetkellä korkein maailmanpyörä löytyy Las Vegasista. High-Roller nimisen pyörän korkeus on 167,6 metriä. Toisen sijan ottaa Singaporessa oleva Flyer, korkeutta laitteella on 165 metriä.

Uuteen Pietarin maailmanpyörään mahtuisi kerrallaan noin 1000 henkilöä, ja on laskettu, että vuosittain sillä olisi 3,5 milj. käyttäjää. Maailmanpyörään yhteyteen avautuisi myös kahviloita, kauppoja ja muita liiketiloja.

Suunnitteilla olevaa hanketta varten etsitään jo mahdollista sijoituspaikkaa ja netissä on avoin kysely, johon kaupunkilaiset voivat antaa omia kommentteja ja ehdotuksia tulevan sijainnin suhteen.

Pietarin maailmanpyora