Pietari päivää juhlitaan Toukokuussa

2705

Pietari juhlistaa syntymäpäiviään toukokuun lopulla. Maanantaina 27. Toukokuuta Pietari täyttää 316 vuotta. Syntymäpäivää vietetään monin juhlavin menoin aamusta iltaan. Luvassa on mm. paraati ja ilotulitus.

Perinteinen ulkoilmakonsertti järjestetään kaupungin sydämessä, palatsin aukiolla. Konsertin ohjelma yllättää jälleen klassisen taiteen monipuolisuudella ja klassisen musiikin mestariteosten karismaattisella suorituskyvyllä.

Pietarin paraati retro-kuljetuksesta
Perinteiseen kaupunkiliikenteeseen retroparadiin osallistuu yli 200 historiallista autoa, moottoripyörää, kuorma-autoa, linja-autoa, raitiovaunua ja trolibusia Pietarista, Moskovasta, Veliky Novgorodista, Volgogradista. Paraatin jälkeen jokainen voi tutustua ja kuvata ainutlaatuisia kulkuneuvoja, jotka ovat esillä Engineering-kadulla.

Jäätelökarnevaalit järjestetään Ostrovsky aukiolla. Kesän suosikkiherkku, jonka lukuisia makuja pääset myös maistamaan. Alueella järjestään monia kilpailua ja tehtäviä, joihin yleisö pääsee osallistumaan.

Juhlava ilotulitus
Kaupunkipäivän ohjelma päättyy ihastuttavaan tervehdykseen. Ilotulitus alkaa noin klo 23.00. Vasiljevskin saaren, palatsin rannan ja sillan kulmilla on hyviä kohtia ilotulituksen katseluun, joten suosittelemme sinua ottamaan parhaat paikat etukäteen.