Pietari Paavalin linnoitus

9527

Pietari Paavalin linnoitus (ven. Петропавловская крепость) sijaitsee Pietarin Jänissaarella Nevajoen rannalla. Talvipalatsin vastarannalla sijaitseva linnoitus on Pietarin vanhin osa ja kaupunki sai alkunsa sen rakentamisesta vuonna 1703. Alunperin linnoitus oli rakennettu puusta, mutta pian se korvattiin nykyisellä kivilinnoituksella. Linnoituksessa sijaitsee katedraali, jonne on haudattu kaikki Venäjän keisarit Pietari I:stä lähtien. Linnoituksen kuuluisimmista kohteista on Domenico Trezzinin suunnittelema Pietari Paavalin katedraali, joka on yksi Pietarin maamerkeistä. Katedraalin torni ulottuu 122 metrin korkeuteen ja se onkin Pietarin korkein rakennus.

Linnoitusta ei varsinaisesti ole koskaan käytetty sota-linnoituksena, jonkun aikaa se oli kuitenkin toiminut poliittisten vankien vankeuspaikkana.

Pietari Paavali linnoituksen perinteinen tapa on ampua tykinlaukaus tasan kello 12 joka päivä. Alunperin tämä perinne on alkanut tiedottomaan työn alkamisesta ja loppumisesta. Sittenmmin tätä perinnettä on jatkettu ja nykyään Pietarin kaupungin lakipykälässä nro.8 on maininta siitä että tykinlaukaus on tultava joka päivä.

Linnoitukseen voi tutustua ilmaiseksi, mutta alueen museoihin on pääsymaksu. Useassa museossa vieraillessasi kannattaa hankkia yhteislippu. Linnoitusalue on melko laaja ja vierailuun kannattaa varata aikaa useita tunteja. Saarelta löytyy useita kahviloita ja ravintoloita, lisäksi myös rahapaja.

Linnoitusalue on avoinna päivittäin klo 6-21, museot ovat avoinna klo 9-20 päivittäin, paitsi keskiviikkoisin.

Museon tiedot

Pietari Paavalin linnoitus / Петропавловская крепость
www.spbmuseum.ru

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here