Pietarhovi on 30km länteen Pietarista sijaitseva palatsi- ja puistoaluekokonaisuus. Pietarhovi on tunnettu suihkulähteistä, jotka toimivat luontaisella paineella, ilman sähköisiä pumppuja. Puiston keskipisteenä toimii vuosina 1714–1721 rakennettu Suuri suihkulähdekaskadi, jota koristavat kullatut pronssipatsaat. Kokonaisuus muodostuu 37 kullatusta patsaasta, kymmenistä suihkulähteistä ja vesisuihkuista. Suihkulähteiden yläpuolella sijaitsee vuonna 1714–1725 rakennettu barokkityylinen Suuri palatsi.

Pietarhovi on rakennettu 1700-luvun alussa ja nykyään se on suosittu kesäkäyntikohde. Idea puiston rakentamisesta syntyi, kun Pietari suuri kävi tutustumassa Ranskan Versailles´ssa ja halusi saada vastaavanlaisen puiston itselleen.

Kohde jakaantuu kahteen eri puistoalueeseen. Alempi alue on Suuren Palatsin ja Suomenlahden väliin jäävä 102 hehtaarin laaja puistoalue ja ylempi puistoalue on ranskalaisen puutarhan muotoinen. Molempien puistoalueiden yhteispinta-ala on noin 600 hehtaaria.

Toisen maailmansodan jälkeen puistoalue vaurioitui pahoin ja sitä alettiin kunnostamaan heti sodan päädyttyä. Puisto avattiin uudelleen vuonna 1945, mutta puistoalueen korjaustyöt jatkuvat edelleen. Vaikka Pietarhovin kokonaisuus käsittää useita puistoalueita ja palatseja niin suosituin ja kuuluin nähtävyys täällä on suuri suihkulähdekaskaadi johon kannattaa ehdottomasti tutustua.

Pietarhovin aukioloajat ja sisäänpääsymaksut

Aukioloajat
Suihkulähdekaskaadi on avoinna kesällä päivittäin klo 11.00 – 18.00

Sisäänpääsymaksut
Aikuiset: 600 ruplaa
Puistoalueelle ja palatsiin myydään erilliset liput.

Sijainti ja yhteystiedot

Pietarhovi sijaitsee noin 30km Pietarista. Kesäisin tänne pääsee Nevajokea pitkin pika-aluksella suoraan Pietarin keskustasta, Talvipalatsin edustalta (matka-aika noin 30 minuuttia) tai lähijunalla Baltian rautatieasemalta (matka-aika noin tunti).

Pietarhovi / Петергоф
www.peterhofmuseum.ru

Pietarhovi

Pietarhovin sijanti Pietarissa

 

1 KOMMENTTI

  1. Kävimme perheen kanssa Pietarhovissa toissa kesänä ja oli kyllä upea kokonaisuus. Junamatka kesti noin puolisen tuntia ja paluu oli sittenkin pika-aluksella suoraan Pietarin keskustaan. Pietarhoviin tutustumiseen kannattaa kuitenkin varata riittävästi aikaa, sillä se sijaitsee noin 30km Pietarin keskustasta. Suosittelen tätä kovasti kaikille!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here