Päiväristeily Pietariin – viisumitta Helsingistä

5868

Päiväristeily Pietariin on helpoin tapa tutustua Venäjän toiseksi suurimpaan kaupunkiin!

Onko Tallinna ja Tukholma jo nähty? Suosittelemme tutustumista Pietariin, joka on Venäjän toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee lyhyen laivamatkan päässä Suomesta. Helsingistä Pietariin liikennöi St.Peter Line-laivayhtiö, joka vie matkailijoita tähän lumoavaan suurkaupunkiin joka toinen päivä. St.Peter Line M/S Marialla voi helposti lähteä päiväristeilylle Pietariin lyhyelläkin varoitusajalla ilman viisumia!

Viisumivapaa päiväristeily Pietariin

Venäjän lainsäädännön mukaan laivamatkustajat, jotka oleskelevat Venäjällä alle 72 tuntia eivät tarvitse viisumia. Tämä sääntö koskee kaikkia laivalla saapuvia ulkomaalaisia matkailijoita ja näin myös St.Peter Linen matkustajat voivat tutustua Venäjän kaupunkeihin viisumitta. St. Peter Line tarjoaa matkustajille kolmen päivän risteilyitä, jonka aikana voit oleskella Pietarissa yhden päivän ajan. Laiva lähtee Helsingistä illalla ja on perillä Pietarissa suunnilleen aamuyhdeksältä. Tulli- ja rajatarkastusten jälkeen matkustajat voivat siirtyä eteenpäin Pietariin. Laiva lähtee takaisin Helsinkiin samana päivänä, viiden maissa. Viisumivapauden edellytys on shuttlebus-paikan varaaminen. Shuttle-bussi on taksi, joka vie matkailijat laivaterminaalilta Pietarin keskustaan. Paluu keskustasta tapahtuu samalla bussilla. Shuttle-bussi kiertää reittiä koko päivän ja pysähtyy Pietarin keskustassa, Iisakin aukiolla ja lähellä Nevski prospektia. Viisumivapautta edellyttävän kuljetuksen hinta on 25 euroa ja se ostetaan laivayhtiöltä, risteilyvarauksen yhteydessä.

Yön yli kestävät matkat Pietariin

Pietariin voi tutustua viisumitta myös niin, että maissa vietetään maksimissaan 72 tuntia. Yön yli kestäville matkoille pätee samat säännöt kuten päiväristeilyille – on ostettava shuttle-kuljetus. Lisäksi, yön yli kestäviltä matkoilta matkailijoilta vaaditaan majoitusvarausvahvistus. Majoitusvahvistukseen riittää hotellivoucher tai muu virallinen todistus maksetusta majoituksesta Pietarissa. Varausvahvistus pitää kattaa koko Pietarissa oleskeluajan.

Päiväristeilyn kohokohdat

Matkustajille, jotka vierailevat Pietarissa ”Päiväristeily Pietarissa”-matkalla suositellaan vierailua ainakin seuraavissa kohteissa:

Nevski prospekt, eli Pietarin pääkatu, jonka varrelta löytyy nähtävyyksiä, ruokapaikkoja ja ostosmahdollisuuksia
Talvipalatsiaukio – Pietarin tunnetuin näkymä Talvipalatsille.
Kauppakeskus Galleria – kaupungin keskustan suurin ostoskeskus Nevskin prospektin puolessavälissä.
Verikirkko – kaupungin komein kirkko värikkäineen kupolineen.

Hyvää tietää

  • Matkalle tarvitaan passi, joka on voimassa yli 6kk matkan jälkeen.
  • Laivalla maksuvälineenä käyvät yleisimmät maksukortit sekä eurot ja ruplat, laivalla ei ole rahanvaihtopistettä.
  • Kaikki ilmoitut ajat ovat paikallisaikoja. Tarkkana pitää olla varsinkin shuttle-kuljetusten kanssa.
  • Laivan ravintoloissa on tarjolla laadukasta viihde-ohjelmaa.

Päiväksi Pietariin suomalaisen matkatoimiston kautta

Päiväristeily Pietariin – paketteja myy monet suomalaiset matkatoimistot, jotka aika ajoin tarjoavat risteilyjä halvemmalla kuin itse laivayhtiö. Mm. seuraavat matkanjärjestäjät myy Päivä Pietarissa – risteilyjä:

Matkapojat
Lähialuematkat
Kymenmatkat

Artikkelin kuva: St.Peter Line