Päivä Pietarissa risteily – vinkkejä maissa käyntiä varten

3256

Päivä Pietarissa risteillen – vinkkejä maissa käyntiä varten

Helsingistä pääsee kätevästi Pietariin St.Peter Linen viisumivapaalla risteilyllä. Laiva saapuu aamulla Pietariin ja maissa aikaa oleskeluun on yksi päivä, jonka jälkeen laiva palaa takaisin Helsinkii seuraavaksi aamuksi. Risteilyyn sisältyy bussikuljetus satamasta keskustaan Iisakin kirkon viereen, josta on helppo lähteä tutustumaan Pietarin keskustaan. Yhden päivän aikana kannattavaa vierailla seuraavissa kohteissa.

Päivä Pietarissa

Ensinmäisenä kohteena on helppo tutustua Iisakinkirkkoon ja sen takana sijaitsevaan Vaskiratsastajan patsaaseen joka on tunnettu Pietari Suuren muistomerkki Nevajoen rannalla.

Vaskiratsastajan jälkeen voi jatkaa kävelyä Nevajoen rantaa pitkin Talvipalatsin suuntaan. Kävelymatkaa on sinne noin 10 minuuttia. Palatsin edustalla löytyy Nevajokea ylittävä palatsisilta, yksi Pietarin komeimmista silloista.

Nevski prospekt on Pietarin pääkatu, joka kulkee keskustan läpi. Sen varrella löytyy lukuisia ravintoloita, kahvioita ja ostoskeskuksia. Nevskin alkupäässä sijaitsee kuuluisa Verikirkko ja Kazanin katedraali, jotka ovat myös tutustumisen arvoisia paikkoja. Pääkadun varrelta löydät monia hyviä ruokapaikkoja.

Mikäli kaipaa hyviä ostosmahdollisuuksia, niin kauppakeskus Galleria on Pietarin keskustan suurin kauppakeskus. Ostoskeskus sijaitsee Nevski prospektin puolessa välissä.

Päivän päätteeksi paluu bussikuljetus lähtee samaiselta Iisakinkirkon pysäkiltä, josta päivä alkoi.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here