Pietariin voi matkustaa joko matkanjärjestäjän järjestämällä opastetulla matkalla tai omatoimisesti. Matkanjärjestäjän kautta ostettuun matkaan yleensä sisältyy kuljetukset Pietariin junalla tai bussilla, majoitukset, ruokailut ja viihdeohjelmaa kuten opastettuja kiertoajeluita keskustassa tai käyntejä museoissa tai muissa nähtävyyksissä. Omatoimimatkailijat matkustavat yleensä Pietariin varaamalla kuljetukset ja majoitukset itse internetin kautta. Omatoimimatkailu Pietariin on selvästi kasvussa, ja monet matkailijat suuntaavat Pietariin omatoimisesti uusien seikkailujen takia.

Mikäli matkustat omatoimisesti Pietariin muista nämä seuraavat seikat

Viisumi
Venäjälle ja Pietariin matkustettaessa tarvitaan aina viisumi. Viisumin voi hoitaa matkatoimiston kautta vaikka et varaisikaan matkaa samalla heidän kautta. Viisumin saa myös kätevästi Venäjän viisumikeskuksen kautta. Lue lisää matkatoimistojen tarjoamista viisumihinnoista täältä. Viisumisen hakemisesta itse voi lukea lisää täältä.

Matkustaminen Pietariin
Suomesta Pietariin voi matkustaa junalla, autolla, lentokoneella tai viisumivapaasti risteillen Helsingistä tai Lappeenrannasta. Juna on kaikista nopein ja kätevin tapa liikkua. Matka-aika Helsingistä Pietariin on vain 3,5 tuntia. Junat pysähtyvät myös Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän väliselle junaliikenteelle voi varata liput suoraan VR:n kautta täältä.

Mikäli haluat kokea Pietarin ja yhdistää samalla risteilymatkan niin Helsingistä Pietariin kulkee St.Peter line ja Lappeenrannasta M/S Carelia. Suomesta on myös helppo liikkua Venäjälle omalla autolla. Lue täältä miten se onnistuu.

Majoitus Pietarissa
Pietarissa tulet tarvitsemaan majoituksen, mikäli aiot viihtyä pidempään kaupungissa. Pietarin majoitustarjonta on laaja ja monentasoista. Kaupungista löytyy vaatimattoman tasoisia hotelleja, lukuisia hyviä keskitason hotelleja sekä useita viiden tähden luksusmajoituksia. Helpoiten ja edullisimmin varaat majoituksen Pietarista täältä. Pietarissa voit myös majoittua AirBnB kohteissa. Lue lisää täältä.

Tekemistä Pietarissa
Pietarista löytyy useita nähtävyyksiä ja tekemistä koko perheelle. Helpoiten Pietarissa pärjää, kun suunnittelet valmiiksi matka-ohjelmaa ja mietit kohteita missä haluat vierailla. Täältä voit myös lukea esimerkkejä, missä Pietarissa kannattaa vierailla.

Valuutanvaihto
Venäjällä on käytössä valuuttana rupla. Katso ajankohtainen ruplankurssi täältä.

Pietarin ravintolat
Pietarista löytyy useita hyviä eri-maiden keittiön ravintoloita ja kahviloita. Pietariin matkustettaessa on suositeltavaa tutustua myös paikalliseen keittiöön ja sen hyviin annoksiin. Katso vinkkejä Pietarin ravintoloista täältä. Venäjältä löytyy myös paljon georgialaisia ravintoloita, jotka ovat hyviä suosittuja paikallisten ja turistien keskuudessa. Suosituksia löytyy täältä.

Liikkuminen Pietarissa
Mikäli olet lähdössä omatoimisesti Pietariin, niin edullisin ja nopein tapa liikkua on Pietarin metro. Se on myös nähtävyys jo itsessään, sillä sen asemat ja rata sijaitsee useita kymmeniä metrejä maan alla. Asemat ovat hyvin koristeellisia lähes palatsimaisia. Yhden metrolipun hinta on vain noin 0,60 euroa. Metroverkosto on hyvin laaja ja kattava, sen avulla voi matkustaa lähes kaikkiin nähtävyyksiin ja kohteisiin Pietarissa.

Pietarissa on myös edullista liikkua taksilla. Kaupungissa toimii paikallistaksien lisäksi useat ulkomaalaiset taksiyritykset, kuten esimerkiksi Uber.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here