Näin matkustat junalla Pietarin kautta Moskovaan

8296

Junamatka Pietari – Moskova

Suomesta Moskovaan pääsee kätevästi eri tavoilla esimerkiksi Tolstoi – yöjunalla Helsinki-Moskova tai päivittäisillä Helsinki-Moskova lennoilla, joita liikennöi mm. Finnair ja Aeroflot. Monet matkailijat suosivat matkustamista Moskovaan, menemällä junalla Pietarin kautta. Tämä onnistuu helposti saapumalla Pietariin Allegro-junalla Suomen rautatieasemalle ja vaihtamalla asemaa, josta junat lähtevät Moskovaan.

Moskovan junat lähtevät Pietarista Moskovan rautatieasemalta (ven. Московский вокзал). Junavuoroja on yleensä kymmeniä päivässä. Matka-ajat ja hinnat vaihtelevat roimasti. Nopein vaihtoehto kulkea junalla Pietarista Moskovaan on Sapsan – pikajuna, joka kulkee Pietari-Moskova väliä alle 4 tunnissa. Edullisimmin Sapsanilla voi kulkea aamulähdöillä ja ostamalla lipun ennakkoon. Päivittäin Pietarista lähtee 10 Sapsan – vuoroa Moskovaan ja niiden hinnat vaihtelevat noin 2000 – 5000 ruplaan (30-70€). Pietarista Moskovaan voi lähteä myös yöjunilla (tavallisesta matkustusaika noin 9 tuntia) ja näiden hinnat ovat edullisimmat kuin Sapsan – junien hinnat.

Venäjän rautatiet käyttävät tavallisten lippujen lisäksi e-lippuja, joita voi ostaa suoraan RZDn verkkokaupasta – www.rzd.ru (verkkokauppa saatavilla vain venäjänkielisenä). Verkkokauppa hyväksyy yleisimmät luottokortit ja junalipun voi tulostaa suoraan verkkokaupasta.