Pietarin sillat: paikallisten suosima nähtävyys

Pietari on tunnettu lukuisista silloista ja sitä kutsutaankin Pohjolan Venetsiaksi. Kaupungissa on peräti 340 siltaa, joista osa avataan yöksi laivaliikennettä varten. Nevajoella sijaitsee Pietarin kuuluisimmat sillat ja näistä kymmenestä sillasta kahdeksan nostetaan yöksi ylös.

Pietarin sillat nousevat kesäaikaan joka yö kello yhden ja viiden välillä. Siltojen nosto tapahtuu kuitenkin vuoron perään, eivätkä kaikki sillat avaudu yhtäaikaa. Matkailijoiden on syytä huomioida, että öiseen aikaan siltojen ollessa ylhäällä, Nevan ylitys voi hankaloitua. Tämä on hyvä muistaa, mikäli hotelli tai ravintola sijaitsevat toisella puolella Nevajokea. Esimerkiksi, jos asut Pietarissa Vasilinsaarella on hyvä palata tänne ajoissa mikäli ei ole tarkoitusta viettää yötä keskustan puolella.

Siltojen nosto on Pietarin yksi suosituimmista tapahtumista ja joka yö sitä seuraa tuhansia ihmisiä ympäri kaupunkia. Suosituin silloista on Talvipalatsin lähellä sijaitseva Palatsin silta, joka nostetaan ylös kello 1.25. Silta on on 260 metriä sekä 27 metriä leveä ja sen avattu 1916. Palatsin silta on helppo löytää sillä se sijaitsee aivan Talvipalatsin takana, Nevskin ja Palatsin rantakadun risteyksessä. Rantakadun puoli onkin suosituin paikka seurata Palatsin sillan aukeamista .

Pietarin sillat yöllä

Yksi tapa kokea aukeavat sillat on lähteä yölliselle jokiristeilylle. Lukuisat jokilaivat tekevät yöllisiä laivamatkoja, jotka kulkevat satojen siltojen ali ja pysähtyvät avautuvien siltojen kohdalle. Tällä tavalla saa uuden näkökulman siltoihin.

Katso myös muut Pietarin nähtävyydet.