Kesälomalle Pietariin!

3058
Kesälomalle Pietariin
Kesälomalle Pietariin

Miksi kannattaa lähteä kesälomalle Pietariin

Pietari on oiva ympärivuotinen matkailukohde, mutta varsinkin kesäaikaan kaupunki tarjoaa lukuisia elämyksiä ja paljon nähtävää koko perheelle. Pietari sijaitsee vain muutaman sadan kilometrin päästä Suomesta ja sinne pääsee kätevästi yön yli kestävillä päiväristeilyllä tai nopealla junalla suoraan Helsingistä. Mikäli et ole vielä päässyt tutustumaan tähän Pohjolan Venetsiaan niin suosittelemme lähtemään mini kesälomalle Pietariin.

Matkusta Pietariin

Venäjälle matkustettaessa tarvitaan aina viisumi. Viisumin saa kätevämmin suomalaisilta matkatoimistoilta. Tavanomaista matkaa varten viisumin hankinta on helppoa tarvitaan vain passi, matkavakuutustodistus ja viisumianomuskaavake. Suomesta Pietariin pääsee nopeiten Allegro-junalla, joka kulkee reittiä Helsinki-Lahti-Kouvola-Vainikkala-Viipuri-Pietari. Allegro kulkee neljä junavuoroja joka suuntaan päivittäin. Junaan voi nousta yllämainituilla pysähdyspaikoilla. Pietariin voi matkustaa myös viisumivapaasti risteillen. St.Peter Line varustamo vie matkailijat viisumivapaasti Helsingistä Pietariin yön yli kestävillä matkoilla. Matkan voi tehdä joko päivämatkana, jolloin aikaa maissa on 1 päivä tai jäädä hotelliin yöksi (max. 3 vrk ilman erillistä viisumia).

Nähtävää Pietarissa

Pietarhovi
Pietarhovi

Kesällä, ja varsinkin aurinkoisina päivinä Pietarissa kannattaa ehdottomasti vierailla puistoissa ja muissa kohteissa, jotka sijaitsevat ulkona. Puoli päivää kestävä retki Pietarhoviin jää varmasti mieleen koko perheelle. Pietarhoviin pääsee joko suoraan Talvipalatsia vastapäätä lähtevillä pika-aluksilla tai menemällä paikalliseen tyyliin edullisella paikallisjunalla.

Kaupungin keskustan tuntumassa sijaitseva Kesäpuisto on Pietarin yksi kiinnostavimmista ilmaiskäyntikohteista. Puisto on rakennettu Pietari Suuren käskystä ja siellä voi ihailla kuninkaalliseen tyyliin rakennettuja puutarhoja sekä suihkulähteitä. Kesäpuistoon kannattaa kulkea kävellen, jolloin samalla voi tutustua Neva-jokeen ja sen ympäröivään arkkitehtuuriin. Kävely Pietarin Neva-joen rantakadulla on varmasti mieleenpainuva kokemus, sillä juuri Talvipalatsista Kesäpuistoon vievä rantakadun osuus kuvastaa Pietaria erityisen hyvin ja esitteleen kaupungin parhaat puoleet.

Kesäisin Pietarissa järjestetään myös paljon ulkoilmatapahtumia, joihin on kaupunkilaisilla ja matkailijoilla yleensä vapaa pääsy.

Tapahtumia Pietarissa
Punaiset Purjeet tapahtuma palatsin aukiolla

Majoitu Pietarissa

Pietarissa löytyy majoitusta laidasta laitaan. Matkailijoiden suosima alue ja suositeltavin on kuitenkin ydinkeskusta sekä Nevski Prospekt. Tämä on Pietarin pääkatu, jonka varrella löytyy lukuisia liikkeitä ja ravintoloita. Nevskilta löytyy Neuvostoliittoaikaisia yli 800 huoneen suuria hotelleja, kuin uusia 5 tähden ulkomaalaisia ketjuhotelleja mm. Radisson Blue ja Hilton. Pietarista löytyy myös suomalaisille tuttuja S-ryhmän Sokos hotelleja (3kpl), joista yksi sijaitsee keskustan tuntumassa ja 2 Vasiilin saarella. Erityisesti kesälomalle Pietariin lähteville matkailijoille suositellaan varmaan Sokos-ketjun hotelleja, niiden edullisen hinnan ja hyvän sijainnin takia. Edullisimmin majoituksen Pietarista saat tämä linkin kautta.

Syö Pietarissa

Georgialainen ravintola Pietarissa
Illallinen Ket-ravintolassa Pietarissa

Pietarissa kannattaa vierailla paikallisen ruoan ravintoloissa ja tutustua venäläiseen makumaailmaan. Näiden laatu ja palvelutaso vastaavat länsimaista tasoa ja nämä ravintolat selkeästi vievät voiton hinnoissa sekä tarjoavat erittäin herkullista ruokaa . Tuttuja pikaruokapaikkoja kaipaaville kuitenkin vinkkinä että Pietarista löytyy mm. McDonalds, Subway, Hesburger ja muiden tunnettujen ketjujen ravintoloita.

Liiku Pietarissa

Autolla liikkuminen Pietarissa voi välillä olla haasteellista suurien ruuhkien takia. Nopeiten kaupungilla paikasta toiseen pääsee joko metrolla tai bussilla, joka kulkee omalla bussikaistalla. Metroverkosto voi aluksi tuntua haasteelliselta, mutta siihen tottuu nopeasti sillä nykyään asemien nimet ovat käännetty myös englanniksi helpottamaan liikkumista. Yleisillä kulkuneuvoilla, kuten busseilla matkustaminen on nopeampaa kuin metrolla, jos esimerkiksi haluaa kulkea Nevskiä päästä päähän. Busseilla matkustettaessa matkalipun myy rahastaja, joka kiertää bussissa myymässä lippuja.