Kazanin katedraali

7681
Kazanin katedraali Pietari

Kazanin katedraali (ven. Казанский собор) tai Kazanin Jumalanäidin tuomiokirkko on yksi Pietarin suurimpia temppeleitä. Katedraali on rakennettu v. 1811 Nevski prospektin varrelle Kazanin Jumalanäidin ikonin merkittävämmän kopion säilyttämistä varten. Kazanin katedraali edustaa epätavallista kirkkoarkkitehtuuria Venäjällä.

Kazanin katedraali

Historiaa

Kirkko on rakennettu entisen Jumalansynnyttäjän kirkon paikalle Paavali I määräyksestä ja katedraalin rakentaminen kesti 10 vuotta (v.1801-1811). Kirkko on rakennettu siten, että Nevski prospektin puoleinen julkisivu on lainaus Berninin kollonaadista Rooman Pietarinaukiolla. Siitä lähtien kun kirkko vihittiin käyttöön se toimi Pietarin pääkirkkona aina Lokakuun vallankumoukseen saakka, jonka jälkeen se oli toiminut Uskonnon ja ateismin historian museona vuoteen 1991 asti. Nykypäivänä katedraali toimii jälleen Pietarin pääkirkkona.

 

Hyvä tietää

Tänä päivänä Kazanin eli Jumalanäidin katedraali on toiminnassa oleva kirkko ja se on yksi Pietarin suosituimmista nähtävyyksistä. Vieraillessa katedraalissa suositellaan sopivaa pukeutumistyyliä.

 

Kazanin katedraalin aukioloajat ja sisäänpääsymaksut

Avoinna päivittäin klo 8.30 – 20.00
Katedraaliin on vapaa pääsy.

 

Sijainti ja yhteystiedot

Kazanin katedraali sijaitsee Pietarin keskustassa, Nevski prospektilla. Lähin metroasema on Nevski prospekt / Gostinnyj Dvor

Kazaanin katedraali
Kazanskaja pl. 2
www.kazansky-spb.ru

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here