Käytännön vinkit Pietariin ensimmäistä kertaa matkustaville

4582

Näin matkustat Pietariin ensimmäistä kertaa

Pietariin on helppo mennä, se on turvallinen ja tällä hetkellä erittäin edullinen matkustuskohde suomalaisille matkailijoille, ruplan kurssin vuoksi. Matkakohteena Pietari tarjoaa matkailijoille kulttuuria, historiaa sekä tekemistä koko perheelle. Seuraavaksi muutamia käytännön vinkkejä Pietariin ensimmäistä kertaa matkustaville.

Ensimmäisenä täytyy hankia Venäjän viisumi, joka tule olla voimassa vähintään koko matkan ajan. Viisumin saa helpoiten suomalaisesta matkatoimistosta ja sen saaminen vaihtelee muutamista päivistä viikkoihin riippuen viisumityypistä. Lue lisää Venäjän viisumeista täältä.

Helpoiten Suomesta Pietariin pääsee Allegro-junalla suoraan Helsingistä. Junia lähtee monta kertaa päivässä. Toinen helppo tapa on lähteä risteillen Pietariin päivämatkalle samaan tapaan kuin Tukholmaan. Yhdessä päivässä  ehtii kokea paljon Pietaria ja mikäli haluaa viettää pidempää, voi maissa olla kaksi yötä hotellissa viisumivapaasti ja palata laivalla takaisin Helsinkiin myöhemmin tai samana iltana.  Lue laivamatkasta lisää täältä.

Mikäli matkustaa junalla niin se kulkee Viipurin kautta Suomen rautatieasemalle Pietarin keskustaan (ven. Финляндский вокзал). Rautatieaseman yhteydessä on takseja sekä metroasema. Ensimmäistä kertaa Pietariin matkustaville on helpointa ottaa taksi, mutta hinnasta on sovittava ja neuvoteltava etukäteen. Venäjällä on käytössä ruplat ja niitä voi vaihtaa joko Suomessa tai rahanvaihtopisteissä, joita sijaitsee ympäri kaupunkia. Monet kaupat, kahvilat ja ravintolat hyväksyvät käteisen lisäksi luottokortit. Käteistä suositellaan varaamaan jonkun verran, sillä esim. metrossa ja takseissa ei voi maksaa korteilla.

Metrolla matkustaminen on nopein vaihtoehto liikkua Pietarissa. Pietarin metroasemat ovat hyvin palatsimaisia ja niiden arkkitehtuuriin on kiinnitetty erityistä huomiota.

Nevski prospekt Pietarin keskustan läpi kulkeva pääkatu ja sen varrella sijaitsevat suosituimmat nähtävyydet Talvipalatsi, Iisakin kirkko, Verikirkko ja Kazaanin katedraali. Nevski prospektin varrelta löytyy myös lukuisia ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja kahviloita. Katso Pietarin nähtävyydet täältä.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here