Chakhokhbili – kanaa georgialaisittain

Chakhokhbili on suosittu Georgiassa nautittava annos, joka valmistetaan perinteisesti kanasta. Saman ruokalajin voi valmistaa myös naudan- tai lampaanlihasta.

Raaka-aineet:

– 1,5kg broileria (kokonainen tai paloina)
– 5kpl tomaatti
– 4kpl sipuli
– 1kpl valkosipuli
– 2kpl chili
– 1prk tomaattimurska
– etikka
– korianteri
– suola ja pippuri
– vesi

Chakhokhbili:n valmistusohjeet

Ruskista broilerin palat öljyssä niin, että ne saavat hieman väriä ja ovat rapeita. Kuori sipuli ja pilko se kuutioiksi. Kalttaa tomaatit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.

Lisää lihan joukkoon sipuli, tomaatit, valkosipuli ja chili. Lisää korianteri, suola ja pippuri. Lisää tomaattimurska ja vettä niin, että lihat peittyvät. Anna chakhokhbili:n kiehua kuumalla levyllä kannen alla noin 30 min.

Jatka keittämistä vielä 30 min. ilman kantta, jotta ylimääräinen vesi haihtuu.

Tarjoa valmis chakhokhbili pata uuniperunoiden, muusin tai vihannesten kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here