Käkisalmi

Käkisalmi – Laatokan rantakaupunki

Käkisalmi (ven. Приозерск) on Venäjän vanhimpia kaupunkeja. Käkisalmessa eli Priozerksissa on lukuisia historiallisia nähtävyyksiä, sillä kaupunki on ollut useita kertoja eri valtioiden omistuksessa. Täältä löytyy hyvin säilynyt linna, pieniä ortodoksikirkkoja ja suuri luterilainen kivinen kirkko. Käkisalmen kautta virtaa Suomesta lähtevä Vuoksi, joka päättyy Laatokkaan.

Kaupungin perustamisvuosi ei ole vieläkään selvennyt varmaksi. Kaupunki kuitenkin mainitaan nimellä Korela jo vuonna 1295.

Näin matkustat Käkisalmeen

Käkisalmi sijaitsee Laatokan rannalla, Karjalankannaksella, Venäjällä.

Autolla

Suomesta Käkisalmeen voi matkustaa autolla, Viipurin kautta. Viipurista Käkisalmeen vie hyväkuntoinen tie, joka on asfaltoitu muutama vuosi sitten. Näin pääset autolla Venäjälle.

Junalla

Käkisalmeen voi matkustaa myös Junalla Pietarin kautta. Tänne kulkee useita junavuoroja päivässä, ja matka Pietarin Suomen asemalta kestää noin 3 tuntia.

Käkisalmen nähtävyydet

Käsisalmen suosituin nähtävyys on Käkisalmen linna, joka on rakennettu 1300 luvulla. Linna sijaitsee Käkisalmen keskustassa, Vuoksen rannalla. Aikoinaan linna on kuulunut Moskovan suuriruhtinaskunnalle, Ruotsille ja Suomelle. Linnaan on maksullinen sisäänpääsy ja linnan yhteydessä toimii museo. Linnan edustalla on reilusti pysäköintitilaa autoilijoille. Käkisalmen keskustassa on useita hyvin säilyneitä suomalaisten rakennuttamia rakennuksia, ja kuuluisin niistä on kinolinnan rakennus.

Majoitus Käkisalmessa

Käkisalmessa löytyy hotelleja, hostelleja ja vuokramökkejä. Hotelli Korela Käkisalmi Suosituin hotelli matkailijoiden keskuudessa on keskustassa sijaitseva hotelli Korela josta avautuu näkymät keskusaukiolle. Toinen suosittu Käkisalmen hotelli on äskettäin avattu hotelli Kexholm. Hotellista löytyy oma ravintola ja baari, sekä sviitti jossa on oma sauna. Hotellin yhteydessä on myös oma paikoitusmahdollisuus autoilla liikkuville asiakkaille. Katso täältä koko kaupungin majoitustarjonta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here