Junamatka Pietariin – helppo tapa tutustua Pietariin

2045

Junamatka Pietariin

Junamatka Pietariin on yksi helpoimmista tavoista tutustua Venäjään ja Suomen naapurikaupunkiin – Pietariin. Suomesta lähtee päivittäin neljä junavuoroa ja junamatka Pietariin Helsingistä kestää vain vajaat 4 tuntia. Juna lähtee Helsingin päärautatieasemalta ja se pysähtyy vain Lahdessa, Kouvolassa sekä Vainikkalassa. Venäjän puolella ensimmäinen pysäkki on Viipuri, jossa voi jäädä pois mikäli haluaa matkustaa junalla Viipuriin.

Suomen ja Venäjän välisen junaliikenteen hoitaa VR yhteistyössä venäläisen rautatieyhtiö RZDn kanssa. Helsinki-Pietari väliä liikennöivät Allegro-junat ovat nykyaikaisia ja siistejä. Junissa on valittavissa 2 eri matkustusluokka, toinen ja ykkösluokka. Junassa on ravintolavaunu, jossa tarjotaan lämmintä ruokaa, kahvia ja virvokkeita. Junan lähtiessä Helsingistä, junassa kiertää kärrymyynti, josta voi ostaa juomia ja pikkusuolaista,  mikäli ei halua lähteä ravintolavaunuun. Junan ravintolavaunussa maksaminen onnistuu sekä euroissa että ruplissa ja hinnat on esitetty euroissa.

Rahanvaihto onnistuu myös junassa. Pietarissa juna saapuu Suomen rautatieasemalle, josta on helppo jatkaa matkaa eteenpäin metrolla, taksilla tai kävellen. Mikäli haluat jatkaa matkaa junalla Moskovaan, on vaihdettava rautatieasemaan Pietarissa Moskovan rautatieasemalle.

Miksi lähteä junamatkalle Pietariin?

Junamatka Pietariin on selkeästi helpoin ja nopein tapa tutustua Pietarin. Pietarissa voit viipyä päivän, kaksi tai enemmänkin, niin kauan kuin mieli tekee. Mikäli matkustat junalla Pietariin ensimmäistä kertaa, suosittelemme ehdottomasti käymään seuraavissa kohteissa: Verikirkko, Talvipalatsi ja Iisakinkirkko. Tutustu myös Pietarin hotelleihin ja ravintoloihin.