11 C
Pietari
tiistai, syyskuu 28, 2021

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7949″ height=”350″ image_url=”https://www.visitpietari.fi/wp-content/uploads/2018/02/Junalla-Pietariin-Suomesta.jpg” open_in_new_window=”yes”]

Junalla Pietariin – helposti ja mukavasti Suomesta Venäjälle

Matkustaminen junalla Pietariin on helppo tapa tutustua Venäjän toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Päivittäin Suomen ja Pietarin välillä kulkee 4 junavuoroa molempiin suuntiin. Allegro-junat kulkevat vuoden jokaisena päivänä, juhlapyhinä saattaa tulla pieniä poikkeuksia aikatauluihin. Helsingin ja Pietarin väliä liikennöi nykyaikainen Allegro-juna, jonka yhdessä omistavat suomalainen VR ja venäläinen rautatieyhtiö RZD.

Junamatka Helsingistä Pietariin taittuu vajaassa 3,5 tunnissa. Junan kyytiin on mahdollista nousta myös muillakin asemilla kuin Helsingistä. Junan muut pysähdyspaikat ovat Pasila, Tikkurila, Lahti, Kouvola ja Vainikkala. Näille asemille on mahdollista myös palata paluumatkalla. Venäjän puolella juna pysähtyy myös Viipurissa. Pietarissa Allegro-juna saapuu Suomen rautatieasemalle (ven. Финляндский возал). Asema sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella noin 2km päässä. Asemasta on hyvät yhteydet keskustaan läheiseltä metroasemalta Ploshad Lenina (ven. Площадь Ленина).

Helsingin ja Pietarin välisessä Allegro-junassa on vain kansainvälisiä vaunuja. Tulli- ja passintarkastus suoritetaan junan olessa liikkellä. Junassa on 1. luokan ja 2. luokan istumapaikkoja sekä ravintolavaunu. Allegron ravintolavaunussa voi maksaa yleisillä luottokorteilla sekä myös euroissa tai ruplissa.

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”7958″ image_url=”https://www.visitpietari.fi/wp-content/uploads/2018/02/Rautatieasema-Pietarissa.jpg” height=”250″ size=”” open_in_new_window=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”7959″ image_url=”https://www.visitpietari.fi/wp-content/uploads/2018/02/Allegro-juna-Pietariin.jpg” height=”250″ open_in_new_window=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”7961″ open_in_new_window=”yes” image_url=”https://www.visitpietari.fi/wp-content/uploads/2018/02/Juna-Helsingissä.jpg” height=”250″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″]

Muista nämä matkustaessa junalla Pietariin

Matkustettaessa junalla Pietariin tarvitaan voimassa oleva passi ja Venäjän viisumi. Mikäli matkustajalla mukana on tulliselvitettävää, tulee täyttää Venäjän tulliselvityslomake. Aikuisen matkalippuun sisältyy kaksi matkalaukkupaikkaa maksutta.

Allegrovuoron junalippuja voi ostaa VR verkkokaupasta tai asemien lipunmyynnistä. Allegron aamulähdöt ovat yleensä edullisimpia kuin päivä- ja iltalähdöt. Lippua varattaessa tarvitaan kaikkien matkustajien passitiedot.

Ravintolavaunu suljetaan tulli- ja passitarkastuksen ajaksi ja avataan uudelleen tulli- ja rajamuodollisuuksien jälkeen.

Pietariin saavuttaessa on suositeltavaa jatkaa matkaa metrolla tai taksilla. Aseman yhteydessä olevien taksien kanssa on myöskin suositeltavaa neuvotella hinta etukäteen. Pietarin toiselta juna-asemalta on myös hyvät jatkoyhteydet muualle Venäjälle esim. Moskovaan.

Lisätiedot:
www.vr.fi
www.rzd.ru

[/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space height=”53px”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”td-booking”][/vc_column][/vc_row]