Junalla Pietariin

Junalla Pietariin – helposti ja nopeasti

Junalla Pietariin matkustaminen on helppoa lähteä matkalle Venäjälle. Päivittäisiä vuoroja 4 kappaletta molempiin suuntiin. Pietarista ja Helsingistä on 2 lähtöä aamulla, 1 iltapäivällä ja viimeinen illalla. Junat kulkevat vuoden jokaisena päivänä, mutta juhlapyhinä on pieniä poikkeuksia. Helsingin ja Pietarin väliä liikennöi nykyaikainen Allegro-juna, jonka omistavat yhdessä suomalainen VR ja venäläinen rautatieyhtiö RZD.

Junamatka Helsingistä Pietariin taittuu  noin 3,5 tunnissa. Junan kyytiin on mahdollista nousta myös muillakin asemilla kuin Helsingissä. Muut pysähdyspaikat ovat Pasila, Tikkurila, Lahti, Kouvola ja Vainikkala. Näille asemille on mahdollista myös palata paluumatkalla. Venäjän puolella juna pysähtyy myös Viipurissa. Pietarissa Allegro-juna saapuu Suomen rautatieasemalle (ven. Финляндский возал). Asema sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella noin 2km päässä. Mutta sieltä on hyvät yhteydet keskustaan läheiseltä metroasemalta Ploshad Lenina (ven. Площадь Ленина).

Junassa on vain kansainvälisiä vaunuja. Tulli- ja passintarkastus suoritetaan junan olessa liikkessä, siinä vaiheessa kun lähestytään rajaa. Junassa on 1. luokan ja 2. luokan istumapaikkoja sekä ravintolavaunu. Allegron ravintolavaunussa voi maksaa yleisillä luottokorteilla sekä myös euroissa tai ruplissa.

Matkustettaessa junalla Pietariin tarvitaan voimassa oleva passi ja Venäjän viisumi. Mikäli mukana on tulliselvitettävää, tulee täyttää Venäjän tulliselvityslomake. Aikuisen matkalippuun sisältyy kaksi matkalaukkua maksutta.

Allegrovuoron junalippuja voi ostaa VR verkkokaupasta tai asemien lipunmyynnistä. Allegron aamulähdöt ovat yleensä edullisimpia kuin päivä- ja iltalähdöt. Lippua varattaessa tarvitaan kaikkien matkustajien passitiedot.

Ravintolavaunu suljetaan tulli- ja passitarkastuksen ajaksi ja avataan uudelleen tulli- ja rajamuodollisuuksien jälkeen.

Pietariin saavuttaessa on suositeltavaa jatkaa matkaa metrolla tai taksilla. Aseman yhteydessä olevien taksien kanssa on myöskin suositeltavaa neuvotella hinta etukäteen. Pietarin toiselta juna-asemalta on myös hyvät jatkoyhteydet muualle Venäjälle esim. Moskovaan.

Lisätiedot:

www.vr.fi
www.rzd.ru