Iisakinkirkko – Pietarin suosituin nähtävyys

Iisakinkirkko on Pietarin kuuluisimpia maamerkkejä ja yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Iisakinkirkko on museo-kokonaisuus ja osaksi toimiva kirkko. Rakennus edustaa tyypillistä pietarilaista arkkitehtuuria 1700-luvulta ja miljoonat matkailijat vuosittain tutustuvat sen loistoon. Suomalaisille matkailijoille Iisakinkirkko on erityisen tunnettu kohde, sillä sen graniittipylväät on tuotu Suomesta saakka.

Iisakinkirkko on yksi Euroopan suurimmista kupolirakennuksista ja sen korkein huippu yltyy yli 100 metriin. Rakennusta koristaa 120 monoliittipylvästä ja suurimmat niistä ovat painoltaan 114 tonnia. Kirkon rakentamiseen on käytetty monia eri kivilajeja mm. graniittia, marmoria, malakiittia  ja latsuriittia.

Pietarin Iisakinkirkkoa rakennettiin yli 40 vuoden ajan ja mm. sen kupoliin on käytetty 100 kg kultaa. Kirkon suunnitteluvaiheessa arkkitehti kaavaili henkilömääräksi 7000 mahtuvaksi kirkkoon, mutta todellisuudessa tilaa on 12000 henkilölle. Henkilömäärä saatiin kasvatettua, koska naisten hameita varten varattu 1m2 tilaa ei tarvittu todellisuudessa käyttää nykypäivänä.

Iisakinkirkolla on myös näköalatasanne kupolin alaosassa, jonne on 200 kivistä askelmaa. Tasanne on erittäin suosittu turistikohde ja sieltä aukeaa kenties kaupungin parhaat näkymät historiallisen Pietarin kaupungin ylle, josta voi ihailla mm. Talvipalatsia, Verikirkkoa ja Pietari-Paavalin linnoitusta. Näköalatasanteelle on erillinen maksullinen sisäänpääsy noin 3 euroa.

Iisakinkirkon takana, Nevajoen rannalla on Pietarin kuuluisin patsas Vaskiratsastaja.

Iisakinkirkon aukioloajat ja sisäänpääsymaksut

Avoinna torstai-tiistai klo 11 – 19
Keskiviikkoisin suljettu

Sisäänpääsy aikuiset: 259 ruplaa. Lippuja voi ostaa kassalta, sisäänkäynnin yhdeydessä.

Sijainti ja yhteystiedot

Iisakinkirkko sijaitsee kaupungin keskustassa, Iisakin aukiolla ja hotelli Astorian vieressä. Lähin metroasema on Admiraltejskaja.

Iisakinkirkko / Исаакиевский собор
Iisakinaukio 4 / Исаакиевская пл.4
www.cathedral.ru

Iisakinkirkko

Näkymää Iisakinkirkolle

Iisakinkirkon sijainti kartalla:

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here