Hapankaalikeitto – perinteinen resepti

1141
Hapankaalikeitto resepti
Hapankaalikeitto

Venäläinen hapankaalikeitto:

Ainekset:
luullista naudanliha – 500g
hapankaali – 0,5kg
peruna – 4
porkkana – 2
sipuli – 2
juuriselleri – 50g
valkosipuli – 3 kynttä
persilja – oman maun mukaan
tilli – oman maun mukaan
tomaattipyre – 2rkl
voi – 2rkl
jauho – 1rkl
laakerinlehti – 1
rypsiöljy
timjamin ja tillin siemeniä
pippuri
suola

Hapankaalikeiton valmistusohje:
Lisää kattilaan 2l vettä ja kiehauta se. Lisää liha kokonaisena. Kuori selleri, 1 porkkana ja 1 sipuli, lisää ne kokonaisena lihan joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä 1,5 tuntia. Kuori pinnalle muodostunutta vaahtoa säännöllisesti.

Möyhennä hapankaali kädellä ja leikkaa se tarvittaessa noin 2cm pituiseksi. Mikäli hapankaali on valmiiksi raastettu sitä ei tarvitse leikata. Lisää kasariin ruokalusikallinen voita, kaalia, tomaattisosetta sekä timjamia ja anna hautua 30min.

Kuori sipuli ja porkkana ja pilko ne pieniksi. Kuullota ne paistinpannulla voissa noin 5-7 min ja lisää tillin siemeniä sekaan. Lisää loput tomaattisoseesta ja anna hautua vielä 4 min. Ota liedeltä pois.

Kuori perunat ja pilko ne kuutioiksi. Pese ja pilko yritit. Kuori ja murskaa valkosipuli. Ota lihat liemestä pois, ja pilko se kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi puhtaaseen kattilaan ja kuumenna se.

Kuumenna loput öljyt paistinpannulla, lisää jauhot ja sekoita. Anna jauhojen paistua noin 3 min välillä sekoittaen.

Lisää keitinliemeen perunat ja liha, keitä noin 10 minuuttia. Lisää sipuli ja porkkana, kaali, suurus, valkosipuli, laakerinlehti ja pippuri. Keitä 6 minuutin ajan ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää yritit ja keitä 2 min. Ota valmis perinteinen venäläinen hapankaalikeitto liedeltä pois, ja anna sen tasaantua noin 30 min.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here