Näin matkustat omalla autolla Pietariin

Matkustaminen autolla Pietariin on helppoa ja mukavaa. Matka-aika Suomen raja-asemalta Venäjän toiseksi suurimpaan kaupunkiin – Pietariin on vajaat 1,5 tuntia. Suomesta Pietariin johtaa hyvä moottoritie, josta osa on maksullista tieosuutta. Matkalla Pietariin voit pysähtyä esimerkiksi Viipuriin tai useisiin kahviloihin, jotka löytyvät reitin varrella. Pietariin johtavan moottoritien varrelta löytyy myös useita bensa-asemia.

Tarvittavat dokumentit autolla Pietariin matkustaville

Mikäli olet matkustamassa autolla Pietariin, tulet tarvitsemaan erilaiset dokumentit tulli- ja rajamuodollisuuksia varten. Suomen rekisterikilvissä oleville autoille Venäjän tulli antaa väliaikaisen autokohtaisen maahantulodokumentin, jonka saat Venäjän raja-asemalta.

 • Auton (rekisteröinti) tekninen osa
  Auton teknisen osan voi tilata Trafilta tai hakea katsastuskonttorilta.
 • Täytetty maahantulokortti
  Maahantulokortteja saa Venäjän raja-asemalta ja sen pitää täyttää jokaisen Venäjälle saapuvan ulkomaalaisen henkilön.
 • Täytetty tulliselvityskortti
  Tulliselvityslomakkeita saa Venäjän raja-asemalta ja siihen pitää merkitä tilapäinen auton tuonti maahan
 • Vihreä kortti
  Vihreän kortin saat omalta vakuutuskonttorilta.
 • Valtakirja
  Mikäli matkustat autolla Pietariin, joka ei ole rekisteröity sinun omiin nimiin, tulet tarvitsemaan virallisen valtakirjan oman omistajalta.
Svetogorskin raja-asema
Imatran ja Svetogorskin välinen raja-asema

Näin ylität Suomen ja Venäjän välisen rajan autolla

Saavut ensimmäisenä Suomen raja- ja tulliasemalle, jossa tulee esittää passi, auton rekisteriosa ja ilmoittaa tullivirkailijalle kyydissä olevien matkustajien lukumäärän (sis.kuljettaja). Sen jälkeen kun passisi on tarkistettu, voi jatkaa matkaa Venäjän raja-asemalle.

Kun saavut Venäjän raja- ja tulliasemalle valitse autojono, joka on merkattu ulkomaalaisille ajoneuvoille. Tarvittaessa voit seurata ulkomaalaisilla rekisterikilvillä olevia autoja. Jonotuksen jälkeen saavutaan ensimmäisenä passitarkastukseen (mukaan lukien kaikki kyydissä olevat matkustajat). Kun virkailija on tarkastanut kuljettajan passin ja maahantulokortin voi mennä tulliin, ilmoittamaan auton tilapäisestä tuonnista Venäjälle. Ota mukaan passi, maahantulokortti ja tulliselvityskortti. Mikäli sinulla ei vielä ole tulliselvityskorttia, saat sen tullista. Sillä aikaa kun teet tarvittavat tulliselvitykset, muut matkustajat odottavat autossa tai sen vieressä passitarkastuksen jälkeen.

Kun olet tehnyt tarvittavat tullimuodollisuudet voi mennä autolle odottamaan viimeistä tarkastusta, jossa tullivirkailija tarkastaa sisätilat ja takakontin sisällön. Kun tullivirkailija leimaa tulliselvityskortin, johon on täytetty auton tiedot, olet vapaa jatkamaan matkaa eteenpäin Venäjälle ja Pietariin.

Voit tarkistaa ajankohtaisen rajojen välisen jonotustilanteen täältä.

Tankkausasema matkalla Pietariin

 

Tankkausasemat matkalla Pietariin

Matkalla omalla autolla Pietariin löytyy lukuisia bensa-asemia moottoritien vieressä. Pidä huoli että mukana on myös käteistä (eurot voi vaihtaa rupliksi Venäjän raja-asemalla). Yleensä bensa-asemilla hyväksytään myös yleisimmät luottokortit.

Liikennekulttuuri Venäjällä

Venäjän liikennekulttuuri on parantunut merkittävästi viime vuosien aikana ja nykyään liikenteen valvonta on tehostunut. Pietariin johtavan moottoritien varrella näkee usein poliisipartioita, jotka mittaavat liikennenopeuksia tutkan avulla. Mikäli onnistut saamaan ylinopeussakon Venäjällä, se on maksettavaa paikalliseen pankkiin. Talvisin, nastarenkaita käyttävissä ajoneuvoissa pitää olla kiinnitetty kolmionmuotoinen  Ш-merkki auton takaosaan. Merkin saat ostettua paikalliselta huoltoasemalta. Muista käyttää merkkiä aina, kun olet matkalla autolla Pietariin talviaikana – käyttämättä jättäminen johtaa sakkoon.

Mikäli tarvitsen paikalle poliisin – yleinen hätänumero on 112.

Autolla Pietariin matkustaville sopivat majoituskohteet

Pietarista löytyy useita hotelleja, joissa autoilla saapuville vieraille tarjotaan myös maksullista tai maksutonta paikoitustilaa. Mikäli matkustat Pietariin omalla autolla tiedustele hotellista etukäteen paikoitusmahdollisuksista ja hinnoittelusta.

Sokos Olympia Garden

Hotelli Astoria

Hotelli Moskova